Γιάννης Μαριόλης: “Να κάνουμε τον Άλιμο εκπαιδευτικό – πολιτιστικό και θρησκευτικό προορισμό” (VIDEΟ&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Συναντηθήκαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου και μέλος του Διαζώματος,  Γιάννη Μαριόλη, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας το όραμα του Δήμου, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής για μία πολιτιστική διαδρομή στα όρια των αρχαίων Δήμων Αλιμούντος και Ευωνύμου.

Μια πολιτιστική διαδρομή που θα συνδέει τα μνημεία του Δήμου Αλίμου, έτσι  ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά τα πολύ σημαντικά και μοναδικά αρχαία ευρήματα.

“Ξεκινώντας αναφορικά την διαδρομή μας, ως σημείο εκκίνησης προτείνουμε τη βιοτεχνία  λιναριού του αρχαίου Δήμου  Ευωνύμου, δίπλα στη στάση του ΜΕΤΡΟ Αλίμου.

Συνεχίζοντας, στην Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, βλέπουμε τα κατάλοιπα της βυζαντινής εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων και ακολούθως φθάνουμε στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου.

Λίγο παρακάτω ακολουθούμε τον αρχαίο χείμαρρο των Τραχώνων και μέσα στο κτήμα Γερουλάνου, συναντάμε το Βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, χτισμένο τον 12ο περίπου αιώνα.

Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο λόφο Πανί, όπου εκεί υπάρχουν κατάλοιπα νεολιθικών οικισμών, από όπου έχουμε μια εποπτεία όλης της περιοχής.

Αφού διασχίσουμε την Λεωφόρο Αλίμου, φτάνουμε στον αρχαίο λόφο Θεσμοφορίων και ακολουθώντας την ροή του χειμάρρου Τραχώνων (τράχωνες σημαίνει: σκληρό κομμάτι πέτρας με γωνίες) θα καταλήξουμε στην εκβολή του, που βρίσκεται στο λιμανάκι των ψαράδων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα φυσικά όρια του Δήμου Αλίμου.

Το όραμα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλων των κατοίκων του Αλίμου είναι να καταστήσουμε το Δήμο μας εκπαιδευτικό – πολιτιστικό και θρησκευτικό προορισμό. 

Με την προσέλευση των τουριστών, αλλά και των Δημοτών μας, για να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας. Θα εργαστούμε όσο μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ήδη ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης έχει προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες και έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα συναντήσεις με τους αρμοδίους φορείς”.

(Συνέντευξη στον Άκη Μάνο)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Άλιμος μπαίνει δυναμικά στον πολιτιστικό – τουριστικό χάρτη της Αττικής (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.