Απόβαση στο Καστελόριζο – 900 άτομα η αποστολή στο νησί




Η τελική παρουσίαση του σπουδαίου ταξιδιού στο Καστελλόριζο, όπου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει τον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα Ακριτικών Νησιών, με την ονομασία «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015», από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου έγινε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε σαν οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Είμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η όμορφη αυτή περιπέτεια στο Αιγαίο. Στην αρχή σκεφτήκαμε να γίνει μια «ναυτική εβδομάδα» στα «νερά» μας, εδώ στον Δήμο, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι που ήρθε μια επίκαιρη πρόταση, που είχε να κάνει με την λογική να ρίξουμε «φως» σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας μας. Η σκέψη μας ήταν να κάνουμε έναν όμορφο αγώνα και να αναδείξουμε και το Καστελλόριζο, δίνοντάς του ένα θετικό πρόσημο. Αφού θα μεταφέρουμε μια μικρή πόλη εκεί, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τον τοπικό πληθυσμό. Πιστεύουμε πως του χρόνου στον επόμενο αγώνα, ευελπιστούμε πως δεν θα είμαστε μόνοι μας και θα έχουμε μαζί μας και το Κράτος.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μεταφέρουμε τα σκάφη των αθλητών, ενώ θα έχουμε 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, που θα παράσχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό με εξετάσεις. Θα ακολουθήσουν την αποστολή και αρκετοί δημοσιογράφοι, με το όλο γκρουπ που θα ταξιδέψει να φτάνει τα 900 άτομα που θα μεταφέρουν την  ελπίδα, το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού αλλά και του αθλητικού πνεύματος στους 120 μόνιμους κατοίκους του νησιού που  το καλοκαίρι γίνονται 300. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το Καστελλόριζο και αυτή την αποστολή την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Τύπου και τους ευχαριστώ».

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε πως η εταιρεία «Aegean Paradise» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του αγώνα γιατί χωρίς την προσφορά τους δεν θα μπορούσε να γίνει το ταξίδι.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος προκαταβολικά από την προσπάθεια όσων συμμετείχαν στη διοργάνωση του ταξιδιού. Είμαι σίγουρος πως και το ταξίδι θα είναι τέλειο και ανεξαρτήτως αν θα γίνουν λάθη, θα μείνω με μια γλυκιά γεύση στο στόμα».

Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βάρης, Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο  κ. Γιάννης Αγαλιώτης: «Αισθανόμαστε χαρά και τιμή που συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά συνάμα έχουμε και ευθύνη. Θα αποκομίσουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Από την παρουσίαση δεν έλειψε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Πέτρος Πρίφτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πάντες που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η σκέψη του: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που αποδέχθηκε την ιδέα για τους αγώνες στα Ακριτικά Νησιά, αλλά και τους αθλητές που θα συμμετάσχουν».

Μεγάλη συνεισφορά, ίσως την μεγαλύτερη, έχει η εταιρεία Aegean Paradise, η οποία διέθεσε το μέσο για το ταξίδι. Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από την κ. Δήμητρα Μαράντου: «Όταν μας πλησίασε ο Δήμαρχος και μας παρουσίασε την ιδέα, μας ξάφνιασε με την επιλογή του μέρους. Είναι δύσκολο και ακριβό εγχείρημα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να το φέρουμε εις πέρας.  Προσπαθούμε γενικά να βοηθήσουμε τον αθλητισμό και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την θάλασσα. Μπράβο σε όλους που έχουν δουλέψει σκληρά για αυτό το ταξίδι.»!

Την αποστολή θα ακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές, ώστε να παράσχουν προληπτικές εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές στους κατοίκους του Καστελλόριζου. Η Γενική Διευθύντρια του ΙΝΕΠΥ, Κατερίνα Παπαχρήστου, μίλησε για την πρωτοβουλία: «Εμείς αποδεχθήκαμε την πρόταση του Δημάρχου, διότι μας άρεσε η κίνηση και ελπίζουμε να γίνει και στο μέλλον παρόμοια διοργάνωση. Οι νοσηλευτές, μαζί με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, πηγαίνουν στο Καστελλόριζο για να βοηθήσουν τους μόνιμους κατοίκους με μια σειρά εξετάσεων».

Τέλος, τα μεγέθη της αποστολής και του αγώνα αποτύπωσε η τεχνική διευθύντρια, κα Όλγα Πρίφτη. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου ότι συνολικά θα συμμετάσχουν 265 αθλητές, 168 στα optimist, 63 στα laser και 34 στα bictechno, μέλη συνολικά 29 ομίλών από όλη την Ελλάδα και έναν ακόμα από την Κύπρο. Μαζί τους θα βρεθούν και 33 προπονητές.

Παρόντες ήταν, ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος (και πρόεδρος του ομίλου κατοίκων Βουλιαγμένης), ο πρόεδρος του ΝΑΟ Βούλας, Κώστας Κωνσταντόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΝΟ Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκκινάκης, η αθλήτρια Κατερίνα Δίβαρη από τον Ν.Α.Ο. Βάρης – Βάρκιζας η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή στον αγώνα, ο κ. Γιάννης Γιακουμής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Cardioexpress».

Τον «Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ακριτικών ΝησιώνΚύπελλο Καστελόριζο 2015» στις κατηγορίες Optimist – Laser 4,7 και BicTechno 293 διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (Ο.Α.Π.Π.Α.), σε συνεργασία με τους ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης, Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β. και τον Δήμο Μεγίστης.

Οι άνθρωποι του Δήμου ευχαρίστησαν τη διοίκηση και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Χορηγοί Επικοινωνίας του αγώνα είναι η ΕΡΤ2 και η ΕΡΑΣΠΟΡ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.