Απίστευτο: Συμμορία που έκλεβε μοτοποδήλατα είχε ανοίξει έκθεση ανταλλακτικών!
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, στα οποία στη συνέχεια παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα μεταπωλούσαν ή τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.

Συνελήφθησαν στις 12-9-2015, τρεις (3) ημεδαποί, ένας 38χρονος και δύο 51χρονοι και μία 24χρονη υπήκοος Ουκρανίας, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από τον Οκτώβριο του 2014 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης δικύκλων που διατηρούσαν στο Νέο Κόσμο και σε χώρο αποθήκευσης-έκθεσης των κλοπιμαίων προς πώληση στο Παγκράτι.

Ειδικότερα, ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο ένας 51χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εκμίσθωση των δύο (2) χώρων, καθόριζε το είδος των μοτοσυκλετών που πρέπει να κλαπούν, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τις πωλήσεις των παραποιημένων δικύκλων και των εξαρτημάτων μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδα που είχε καταρτίσει ο ίδιος. Ο δεύτερος 51χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων δικύκλων, καθώς και για την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους. Επίσης, ο 38χρονος διέπραττε τις κλοπές και η 24χρονη είχε το ρόλο του ταμία της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνη για την καταγραφή των οδηγιών σχετικά με το είδος των μοτοσυκλετών που ενδείκνυται να αφαιρεθούν και την καταγραφή των αμοιβών των υπολοίπων μελών, ενώ ταξινομούσε και συσκεύαζε τα αποσυναρμολογούμενα εξαρτήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δύο (2) χώρους στο Νέο Κόσμο και το Παγκράτι, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για τις παράνομες δραστηριότητές τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών (κινητήρες, πιρούνια, ψαλίδια, φανάρια, κοντέρ, ζάντες αλουμινίου, εξατμίσεις, καθίσματα κ.α.), πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (1) ηλεκτρικό τρυπάνι, μία (1) συσκευή θερμοκόλλησης, πλήθος εργαλείων για την αποσυναρμολόγηση δικύκλων, δύο (2) ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις της 24χρονης και άλλα έγγραφα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δίκυκλα με παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει τριάντα εννέα (39) κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ από το σύνολο των κατασχεθέντων εξαρτημάτων προκύπτει ότι οι κλοπές είναι πολύ περισσότερες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.