Άγιος Δημήτριος: Το Κοινωνικό Φροντιστήριο μετρά επιτυχίες




Ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για τρίτη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 17 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι 10 ήταν επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωράς. 

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείουκαθώς και των Πανελλήνια εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνεται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου κατά τις απογευματινές ώρες και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2015, από εθελοντές καθηγητές και από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκονται και οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου μέσα από την κοινωνική δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι η στήριξη μαθητών Λυκείου της πόλης των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να προσέρχονται με τη συνοδεία γονέα ή του κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους μαθητές:

  1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης έως 15.000€ (με 1000€ προσαύξηση για κάθε παιδί τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας)
  2. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ
  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως (για τους Δημότες θα λαμβάνεται από την Υπηρεσία)
  4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του γονέα η κηδεμόνα
  5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή
  6. Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας (για τους ενήλικες μαθητές υποψήφιους Πανελλαδικών εξετάσεων άνω των 21 ετών)

Οι καθηγητές και φοιτητές (επί πτυχίω και όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 2ο έτος σπουδών) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης τα εξής :

  1. Βιογραφικό Σημείωμα
  2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης σπουδών ή βεβαίωση σπουδών
  3. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής
  4. Τη σχετική αίτηση συμμετοχής

Επίσης, όσοι θέλουν να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους στη γραμματειακή υποστήριξη και τη γενικότερη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου καλούνται να προσκομίσουν:

  1. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής
  2. Αντίγραφο απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλης σχολής
  3. Τη σχετική αίτηση

Οι αιτήσεις τόσο για τους Εθελοντές καθηγητές, τους εθελοντές  όσο και για τους ωφελούμενους μαθητές θα παραλαμβάνονται στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου στην οδό Αργοστολίου και Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη).

Από 7 έως 23 Σεπτεμβρίου (πλην της 18ης και 21ης ) και ώρα 17:30 – 20:00

Τηλ. Επικοινωνίας : 210- 9851049 ( ώρες 17:30- 20:00),  email[email protected]

Βρείτε στα συνημμένα έγγραφα τις φόρμες υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.