Τα ροδάκινα της ντροπής!




Να που καταντήσαμε. Να στήνονται οι φτωχοί στην ουρά για μια χούφτα ροδάκινα. Δυόμιση κιλά το κεφάλι ή μισό τελάρο/οικογένεια.

Και να βγαίνουν οι δήμοι με δελτία τύπου για να διαφημίσουν το “μεγάλο κοινωνικό έργο” του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Ντροπή!

Τέσσερις τόνους, 2,5 κιλά για κάθε άτομο που δικαιούται την δωρεάν διανομή ροδάκινων πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Τετάρτη και Πέμπτη 26 και 27  Αυγούστου 2015, ο Δήμος Ηλιούπολης.
Η διανομή γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης, Ηρ. Κωνσταντοπούλου 45 σήμερα Τετάρτη από τις 12.00 έως τις 16.00 και αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 από 09:00π.μ. έως 15:00μ.μ.-εφόσον υπάρχει διαθέσιμο το προϊόν.
Τηλ. Επικοινωνίας 2109970134-Γραφείο εθελοντισμού και γραφείο Αντιδημάρχου 2109970009-010.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
-οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης
-οι αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και
-οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηλιούπολης

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας δικαιούχου Κοινωνικού Παντοπωλείου ή της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης ή της αίτησης για την Επισιτιστική Βοήθεια και με την Αστ. Ταυτότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, να παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                            Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κοινωνικής Αλληλεγγύης                            

   Γιαννάκης Χρήστος                                                          Βαλασόπουλος   Βασίλειος

Δωρεάν ροδάκινα διαθέτει στους απόρους ο Δήμος  Βάρης — Βούλας — Βουλιαγμένης

Τετρακόσια (400) τελάρα φρούτα, και συγκεκριμένα ροδάκινα διανέμει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δωρεάν στους απόρους της πόλης στα πλαίσια σχετικού προγράμματος του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος μας θα διαθέσει τα φρούτα στις 250 οικογένειας που είναι εγγεγραμμένες ως δικαιούχοι στα μητρώα της κοινωνικής υπηρεσίας, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν στα ακόλουθα σημεία σήμερα, (Τετάρτη 26 Αυγούστου):
– Στον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης
– Στο Στέκι Ηλικιωμένων Βούλας
– Στο ΚΑΑΠΑΑ (πρ. ΠΙΚΠΑ) Βούλας
– Στο κοινωνικό συσσίτιο που διανέμει κάθε Τετάρτη η Καθολική Εκκλησία της Βούλας
– Στα τρία ΚΑΠΗ της πόλης.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά με τη δράση ότι «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ηθική υποχρέωση να στέκεται δίπλα στον πολίτη στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, και να θέσει προτεραιότητα σε τέτοιου τύπου δράσεις».

Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας, σε συνεργασία με την Εκκλησία και τους Δήμους/Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης του Ν.Τ, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 28.08.2015 και ώρα 08:00 π.μ στο ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (οδός Αεροπορίας ), δωρεάν διανομή ροδάκινων.

Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος της γενικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανακούφισης των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.
Επίσης η προσπάθεια αυτή εντάσσετε στο πλαίσιο των προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών (ΦΕΚ 1701 Β΄ 14/8/2015).
Δικαιούχοι κατά προτεραιότητα είναι οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων.
Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται με την επίδειξη της Κάρτας Σίτισης, του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και του Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Τα ροδάκινα της ντροπής!

  • 26/08/2015 at 6:58 μμ
    Permalink

    ARXISATE NA GRAFETE MALAKIES.EMEIS OI LIGO PIO PALIOI THYMOMASTE STO SXOLEIO NA MAS FERNOYN, SXEDON KATHHMERINA, XYMOYS RODAKINO.TI SHMAINE TOTE AYTO DHLADH, OTI EIXAME KATANTHSEI ΚΑΤΙ???AFHSTE THN KRITIKH TOY KWLOY POY GINAT OLOI DHMOSIOGRAFOI KAI SXOLIAZETE….

    Απαντήστε
  • 28/08/2015 at 8:15 πμ
    Permalink

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ.

    Η ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.