Μύκονος: “Ντελίβερι” κόκας και γυναικών – Στο κόλπο και πρώην λιμενικός




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προς εξυπηρέτηση πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, στη Μύκονο.

Πρώτες πρωινές ώρες της 22-8-2015, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στη Μύκονο τρεις Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 33 ετών και ο τρίτος 34 ετών.

Από τους συλληφθέντες, ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία σε τράπεζα και ο ένας 33χρονος τυγχάνει πρώην λιμενικός, κατηγορηθείς για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της μαστροπείας, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών και του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, υπό την κάλυψη της νόμιμης δραστηριοποίησης δύο (2) εξ αυτών, σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκεδάσεως), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και MDMA , άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών κατ’ είδος.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι, η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής, επί καθημερινής βάσης και χρονικούς περιορισμούς ημέρας ή νύχτας.

Επιπρόσθετα, για τον 34χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι πέραν της δραστηριοποίησης του στη διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε σε πελάτες, επίσης μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, γυναίκες συνεργώντας, με τη διαμεσολάβησή του, στην εξώθησή τους στην πορνεία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κοκαΐνης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -9,4- γραμμαρίων
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -8,7- γραμμαρίων
  • Ποσότητα μεθαμφεταμίνης ( MDMA ), συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των -6.740- ευρώ και των -600- δολαρίων
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Επίσης, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε σαράντα επτά (47) περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ο πρώην λιμενικός είχε χτυπήσει αστυνομικούς πριν από την ... πρόσληψη του στο Λιμενικό! Συνεργός του ληστής τράπεζας στο "Ελ. Βενιζέλος" με συνεργό γιο αστυνομικού

 Βίος και πολιτεία ο 33χρονος πρώην λιμενικός ο οποίος πιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ως επικεφαλής δικτύου αποκλειστικής προμήθειας και διανομής ναρκωτικών στη Μύκονο.

Καταρχήν, για ένα έχουμε ένα πρώτο μέγεθος για το εύρος και τον “χρηματοοικονομικό κύκλο” της … επιχειρηματικής δραστηριότητας, πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως η σπείρα διέθετε σε ημερήσια βάση πάνω από

100 γραμμές κοκαΐνη και εισέπρατε για κάθε γραμμή το ποσό των 120 ευρώ. Που σημαίνει 12.000 ευρώ μόνο από την κοκαΐνη.

Ο πρώην λιμενικός έχει “βαριά” ιστορία. Το 2007, ήταν όπως σημειώνεται ύποπτος και τότε συμμετοχής για διακίνηση ναρκωτικών στη Μύκονο, μαζί με τουλάχιστον άλλα 3 άτομα. Τότε, κατάλαβε πως αποτελεί στόχο παρακολούθησης και κάπου στα Ματογιάννια, κατάφερε αρχικά να χαθεί από τα μάτια των αστυνομικών που τον επιτηρούσαν και λίγο αργότερα τους αιφνιδίασε έχοντας μαζί του τον αδελφό του και άλλα δύο άτομα και τους χτύπησαν πισώπλατα. Για εκείνη την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση την οποία εξαγόρασε κι ένα χρόνο αργότερα, προσελήφθη στο … Λιμενικό Σώμα!!! Το 2008 πιάστηκε πάντως για ναρκωτικά και συγκεκριμένα για διακίνηση κοκαΐνης στη Μύκονο, μπήκε 6 μήνες στη φυλακή και αποτάχθηκε.

Ο συνεργός του, ηλικίας 34 ετών, ήταν μεταξύ των συλληφθέντων για την πολύκροτη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στις αρχές Οκτωβρίου του 2011 με λεία 1 εκατομ. ευρώ, για την οποία θυμίζουμε είχε κατηγορηθεί τότε και γιος πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: bloko.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.