Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Ανοιχτή και τον Αύγουστο




Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου, θα παραμείνει ανοιχτή για όλο τον Αύγουστο, για το κοινό και για όλα τα μέλη από τις 08:30 έως τις 16:30

Ο πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στέφανος Διαμαντής  μας είπε ότι υπάρχει προγραμματισμός συνολικά για το φθινόπωρο και για την επόμενη χρονιά να ενταχθεί πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής, το οποίο θα ανακοινωθεί έγκαιρα μαζί με όλα τα νέα πολιτιστικά τμήματα το Σεπτέμβριο και θα είναι στην διάθεση των πολιτών του Αλίμου άμεσα.

Επίσης έχουν ήδη προϋπολογίσει να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη με νέους τόμους,  για να μπορούν να εξυπηρετηθούν τα παιδιά και η νεολαία της πόλης.

Η Ρούλα, είναι η κοπέλα που βρίσκεται στην υποδοχή και όπως μας λέει οι πολίτες βλέπουν πολύ καλή την κίνηση στο να μείνει η βιβλιοθήκη ανοιχτή για τον Αύγουστο γιατί έχουν την δυνατότητα να δανείζονται βιβλία για τις διακοπές τους. Σε καθημερινή βάση περνούν από κει 15 με 20 άτομα.

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου περιλαμβάνει 50.000 τόμους βιβλίων. Είναι μια από τις πληρέστερες και αξιόλογες βιβλιοθήκες της χώρας. Τα μέλη της ανέρχονται σε 2.000 και καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Δικαίωμα δανεισμού έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη στη Βιβλιοθήκη. Η έκδοση της κάρτας μέλους γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του και μία απόδειξη ΟΤΕ ή ΔΕΗ. Μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε είναι κάτοικος Αλίμου.

Το κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί μέχρι 3 βιβλία με διάρκεια δανεισμού είκοσι ημέρες.Στα πλαίσια της λειτουργίας της διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων από σημαντικούς συγγραφείς και λογοτέχνες.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 έως 15.00

(Δέσποινα Ιωάννου)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.