Ποιες είναι οι παραλίες – καταφύγιο των γυμνιστών στην Αττική (EIKONEΣ)




Προτάσεις με παραλίες στην Αττική για όσους αγαπούν τον γυμνισμό και θέλουν να συνδυάζουν το μπάνιο στη θάλασσα με επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτοί του Σουνίου, της Βραυρώνας, της Ραμνούντος και του Μαραθώνα δίνει ο οδηγός «επιβίωσης» του μέσου τουρίστα στην Αθήνα «Βig Οlive». Απαραίτητα εφόδια ένας καλός χάρτης της Αττικής και έξτρα αντηλιακό. Δεν ξεχνάμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και τις γόπες φεύγοντας από την παραλία και προσοχή στους αχινούς!

Λιμανάκια

Σύμφωνα με το Βig Οlive, οι βραχώδεις κολπίσκοι στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη με τα πρασινομπλέ νερά αποτελούν έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για εκείνους που αγαπούν τον γυμνισμό και το κολύμπι σε άπατα νερά. Ωστόσο, στον ιστότοπο τονίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και συστήνονται «Λιμανάκια» τα οποία είναι σχετικά απομονωμένα, που όμως έχουν δυσκολότερη πρόσβαση.

Πάντως, αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο, η πρόταση του site είναι να κατεβείτε στον σταθμό του μετρό Ελληνικό και από εκεί να πάρετε το λεωφορείο Ε22 προς Σαρωνίδα, και να αποβιβαστείτε στη στάση «Λιμανάκια».

Riba’s

Ένας απομονωμένος κόλπος είναι και αυτός που βρίσκεται κάτω από το κέντρο «Riba’s» στη Βάρκιζα. Μάλιστα, το σημείο θεωρείται μία από τις πλέον γνωστότερες παραλίες γυμνιστών στην Αττική.

Το δρομολόγιο το ίδιο. Και η στάση αποβίβασης από το Ε22 είναι η «Riba’s».

Μαύρο Λιθάρι

Στα όρια μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου βρίσκεται και μια σειρά από παραλίες που ονομάζονται Μαύρο Λιθάρι. Οι γυμνιστές επιλέγουν να κατέβουν την παραλία όπου είναι χτισμένο το επονομαζόμενο ξενοδοχείο και από εκεί να ανηφορίσουν προς το βόρειο τμήμα της όπου περιορίζονται εκείνοι που προτιμούν το κολύμπι χωρίς μαγιό. Στην υπόλοιπη παραλία, το μπάνιο προϋποθέτει και το απαραίτητο beachwear.

Η παραλία είναι προσβάσιμη είτε με αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ του νομού Αττικής.

Λεγρενά

Κατά τη διαδρομή σας προς τον Ναό του Ποσειδώνα, υπάρχει μία αρκετά απομονωμένη παραλία με βότσαλα στα Λεγρενά. Ακριβώς στο 63ο χλμ. και ακριβώς λίγο πριν την πόλη των Λεγρενών υπάρχει μία ταμπέλα που γράφει προς ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Λεγρενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Big Olive ακολουθείτε τον δρόμο για περίπου μισό χιλιόμετρο. Στο τέλος του δρόμου θα συναντήσετε σκαλοπάτια που οδηγούν προς ένα εγκαταλειμμένο αναψυκτήριο που οδηγεί σε μία παραλία με άμμο. Μην μπερδευτείτε δεν είναι αυτή. Θα πρέπει, όπως βλέπετε τη θάλασσα, να προχωρήσετε προς τα δεξιά και στην άκρη της θα δείτε ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί σε μερικούς βράχους. Περνώντας τους βράχους αυτούς θα αντικρίσετε τον προορισμό σας.

Για να φτάσετε το ιδανικό θα ήταν να έχετε αυτοκίνητο. Ωστόσο και πάλι μπορείται με το ΚΤΕΛ να αποβιβαστείτε στην στάση «ΚΑΠΕ».

Ναός του Σουνίου

Με θέα τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στην πιο ρουστίκ γωνιά της Αττικής που περιβάλλεται από βράχια αλλά και υπέροχες βίλες, τα νερά είναι ιδανικά για κολύμπι με ή χωρίς μαγιό. Και φυσικά αν επιλέξετε τη θάλασσα του Σουνίου για το μπάνιο σας, καθίστε μέχρι το σούρουπο για να απολαύσετε το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στην Αττική. Αφού περιπλανηθείτε στα ερείπια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, όπως κοιτάτε τη θάλασσα, στρίψτε προς τα αριστερά και θα καταλήξετε σε μια μικρή παραλία με βότσαλα. Μάλιστα, κάποιος σε ένα μεγάλο βράχο έχει γράψει και τις λέξεις «FKK» και «Γυμνός» για να δείξει ότι πρόκειται για παραλία γυμνιστών.

Σε περίπτωση που δεν έχετε και πάλι μεταφορικό μέσο, το ΚΤΕΛ σας αποβιβάζει στη στάση Ναός του Σουνίου.

Ραμνούς (Ραμνούντας)

Αλλάζοντας εντελώς πορεία και κινούμενοι αυτή τη φορά προς τα ανατολικά, ακριβώς κάτω από τον Ιερό Νέμεσις υπάρχει μία εντελώς back-to-nature άγρια παραλία.

Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται το αυτοκίνητο, διαφορετικά θα πρέπει από τη στάση Αγία Μαρίνα του ΚΤΕΛ να περπατήσετε περί τα 3χλμ.

Μαραθώνας

Από τις παραλίες του ένδοξου για τους Αθηναίους μνημείου της μάχης του Μαραθώνα, εκείνη που μπορεί να θεωρηθεί ίσως η ιδανικότερη για γυμνιστές παραλία είναι εκείνη στην οποία παρά την απαγόρευση οι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ στήνουν τις σκηνές τους.

Δεν συνίσταται για εκείνους που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, γιατί από τη στάση του ΚΤΕΛ μέχρι και την ακτή η ώρα διαδρομής με τα πόδια, υπολογίζεται σε μία ώρα!

Βραυρώνα

Στην περιοχή όπου θεά Αρτεμις λατρευόταν όσο πουθενά αλλού, τη Βραυρώνα και μόλις 2 χλμ από το μικρό μουσείο υπάρχει μία παραλία -άντρο των φυσιολατρών.

Πηγή: bigolive.wordpress.com

Πηγή φωτό: activenaturists.net

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ποιες είναι οι παραλίες – καταφύγιο των γυμνιστών στην Αττική (EIKONEΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.