Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και της πόλης Kunming




Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και του Δήμου Kunming της επαρχίας Yunnan, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, υπέγραψαν οι δημοτικές αρχές των δύο πόλεων, στο πλαίσιο της σύσφιξης των ελληνο-κινεζικών σχέσεων. 

Ειδικότερα, το σύμφωνο ενίσχυσης της φιλικής σχέσης και συνεργασίας προβλέπει τη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, και κυρίως την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της καλλιέργειας υγιών και βιώσιμων τουριστικών σχέσεων.

Τη δωδεκαμελή κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Διοικητικού Δημήτρης Νιτσιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μάριος Κασσέρης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Ορέστης Τσάγκλας και η Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Παπάζογλου.

Ο κ. Παπανικολάου καλωσόρισε τους εκπροσώπους της πόλης Κουνμίνγκ, τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις και τις προοπτικές του Δήμου Γλυφάδας και ζήτησε να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι επαφές μεταξύ των δύο Δήμων. Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της παραδοσιακής φιλίας του ελληνικού και του κινεζικού λαού και εμβάθυνσης των σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της και μετά την υπογραφή του συμφώνου, η κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Bi Yang ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γλυφάδας και τα παριστάμενα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τη θερμή υποδοχή και ξεχωριστή φιλοξενία τους και δεσμεύθηκε για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων, ιδίως σε θέματα τουρισμού.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.