Εκδήλωση – συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμάτων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τη φύση. Έτσι η έννοια “σπατάλη” δεν νοείτο και η ανακύκλωση των πόρων ήταν δεδομένη και ενταγμένη στον κύκλο της ζωής. Σήμερα, όλα αυτά, στο όνομα του σύγχρονου κόσμου, έχουν διαταραχθεί και ανατραπεί, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την ποιοτική της διαβίωσής μας.
Τα σκουπίδια μας είναι μια καθημερινή κατανάλωση πόρων και συγχρόνως μια συσσώρευση υλικών. Προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία, όταν η διαχείρισή τους δεν εξοικονομεί και δεν ανακυκλώνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτούς τους φυσικούς πόρους.
Μια πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων οφείλει να βασίζεται στις παρακάτω αρχές:
– Προστατεύουμε το περιβάλλον
– Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες
– Ασκούμε μια οικονομικότερη διαχείριση με στόχο την μείωση των τελών
– Δίνουμε περιεχόμενο στην έννοια του πολίτη

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, συνειδητοποιώντας εγκαίρως τα παραπάνω σε όλες τις δράσεις του, έβαλε στις πρώτες προτεραιότητες του τα θέματα του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ήδη από τις εκλογές (Μάιος 2014) είχε επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης στην πηγή που αφορά στα τέσσερα ρεύματα υλικών (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, μέταλλα) και στην κομποστοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων. Παρακολουθήσαμε με προσοχή τα τεκταινόμενα σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τελικά καταθέσαμε πρόταση ανακύκλωσης στην πηγή. Η εν λόγω πρόταση είναι σε πλήρη αρμονία και συνάφεια με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και ειδικότερα στην περιοχή μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
“ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ” (Άνω Καλαμάκι)

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 8 μμ

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
• Χρήστο Καπάταη, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νότιου Τομέα
• Ελένη Μπελιά, δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι
• Μπάμπη Μπιλίνη, οικονομολόγο – ειδικό σε θέματα περιβάλλοντος

…για το πώς οφείλουμε να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας και για τη συμμετοχή μας σε αυτό το εγχείρημα, ώστε όλοι μαζί, Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος και πολίτες, σε μια κοινή προσπάθεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τη ζωή…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.