Ξενάγηση στον κόσμο του Αρχιμήδη




Ο μαγικός κόσμος των αρχαίων εφευρέσεων «Θαύματα της αρχαιότητας» ζωντάνεψαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων μέσα από τη διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Αρχιμήδης για πάντα», που οργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α) και η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου Βουλιαγμένης στις 8 & 9 Μαΐου, στον χώρο του Λυκείου της Βουλιαγμένης.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, η Λογοτεχνική Ομάδα του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, κ. Βαρούχη, κα. Μανώλη και της διευθύντριας του Λυκείου κα. Μούτσου, μας ξενάγησε στον κόσμο του Αρχιμήδη, του Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, μηχανικού, εφευρέτη, αστρονόμου. Τα μαθηματικά, οι μεγάλοι αριθμοί που τόσο αγαπούσε, οι εφευρέσεις του. Στη συνέχεια ο ιδρυτής του μουσείου αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ. Κοτσανάς, με αφορμή ένα ταξίδι στο χρόνο, μας μύησε στα επιτεύγματα, στα άπειρα τεχνολογικά θαύματα, στους αυτοματισμούς, στις κατασκευές. Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Αρχιμήδης και η εποχή του». Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάστηκαν από τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη αλλά και από το πρώτο ρομπότ της αρχαιότητας, «τη θεραπαινίδα του Φίλωνα», το πρώτο laptop, δηλαδή το μηχανισμό των Αντικυθήρων και τον πρώτο κινηματογράφο, το μηχανισμό του Ήρωνα και άλλα πολλά.

Στην έκθεση ξεναγήθηκαν τα σχολεία της περιοχής, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, κ. Αγαλιώτης, ο συμπαραστάτης του Δημότη κ. Ελευθερίου και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης κα Λεντή. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, στην ομιλία του, τόνισε «το Νομικό Πρόσωπο στήριξε από τη πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία, βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές αλλά και στους δασκάλους, που συστήνουν στα παιδιά το δρόμο της έρευνας και της κριτικής σκέψης».

Στην έκθεση ξεναγήθηκε και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μάιου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκο Βάση και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δώρα Τριάντη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος όχι μόνο από τα εφευρήματα του μεγάλου επιστήμονα και εφευρέτη της Αρχαιότητας αλλά και από τον τρόπο που ο κ. Κοτσανάς τα παρουσίασε μέσω των σύγχρονων κατασκευών που δημιούργησε ως εκθέματα για το μουσείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.