Συνάντηση Βαλασόπουλου – Τσιρώνη για ΚΥΤ και Δασαρχείο Υμηττού
Με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και συζήτησαν για τη  μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης της ΔΕΗ σε άλλον κατάλληλο  χώρο μακριά από  τον αστικό ιστό, αλλά και το θέμα της άμεσης λειτουργίας του Δασαρχείου Υμηττού. Τα δύο θέματα συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης την Πέμπτη με κυριότερες τις παρακάτω:

1. Την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη του Δημάρχου στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη όπου συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα για τον Δήμο Ηλιούπολης:

  • Την  άμεση έναρξη λειτουργίας του Δασαρχείου Υμηττού όπου ο κ. Τσιρώνης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες   για την εξεύρεση  του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού (δασολόγων κλπ.) για τη στελέχωση του Δασαρχείου Υμηττού και ο  Δήμος Ηλιούπολης  από την πλευρά του θα εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και την διοικητική υποστήριξη. Κοινός στόχος ετέθη η άμεση έναρξη  λειτουργίας του νέου Δασαρχείου Υμηττού
  • Την  μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης της ΔΕΗ σε άλλον κατάλληλο  χώρο μακριά από  τον αστικό ιστό όπου ο  Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της δυναμικότητας του ΚΥΤ από τα 150 στα 400 KV, και ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής με συμμετοχή όλων των φορέων ( Υπουργείο, Περιφέρεια, ΔΕΗ ,Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ), για εξεύρεση κατάλληλου χώρου μακριά από τον οικιστικό ιστό για την ολική μετεγκατάσταση του ΚΥΤ.

2. Το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα κομποστοποίησης κλαδοκάθαρων αλλά και των υπολειμμάτων κουζίνας του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης. Τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους δημότες και τον Δήμο θα είναι ακόμα μεγαλύτερα μετά την υλοποίηση του νέου αυτού προγράμματος ενώ ο Δήμος Ηλιούπολης αναδεικνύεται σε Δήμο – Πρότυπο στο λεκανοπέδιο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

3. Την έγκριση του απολογισμού και προϋπολογισμού 2015 του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες». Πρόκειται  για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία όπου ο Δήμος Ηλιούπολης έχει παραχωρήσει δωρεάν χώρο για τη μετεγκατάστασή του στο κτίριο του πρώην 8ου Γυμνασίου.

4. Τον  τρόπο επιλογής των βρεφών και νηπίων που θα εγγραφούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για την περίοδο 2015-2016. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από την εισήγηση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.«Κέντρο Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης (Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ) Παύλος Πεντάρης» κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και η κατάταξη γίνεται βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και αναγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των παραρτημάτων όπως οι ώρες προσέλευσης – αποχώρησης των νηπίων και η διατροφή των παιδιών. Τέλος,  προβλέπονται οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων (10 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2015) καθώς και λοιπές λεπτομέρειες σχετικά με εγγραφές, επανεγγραφές και διαγραφές.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.