Σε Ιδιώτες το Δ΄ Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης




(ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26.3.2015 ελήφθη απόφαση για τον “τρόπο διαχείρισης” του Δ’ Αθλητικού Κέντρου.

Η Δημοτική αρχή, πιστή στη νεοφιλελεύθερη και πελατειακή λογική της, αποφάσισε να παραχωρήσει – μειοψηφούντων της παράταξης μας, της λαϊκής συσπείρωσης και της αριστερής πρωτοβουλίας – το  Δημόσιο χώρο σε ιδιώτες. Το γήπεδο, θα μισθωθεί σε εταιρεία που έχει σχέση με τον αθλητισμό, με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα επόμενα πέντε έτη, καταβάλλοντας αντίτιμο στον ΠΑΟΔΗΛ και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση των επισκευών των εγκαταστάσεων (αντικατάσταση χλοοτάπητα κλπ) το καλοκαίρι του 2015.

Η δικαιολογία της Δημοτικής αρχής είναι ότι, μετά από σχετική έρευνα, δεν κατέστη δυνατή η εναλλακτική πρόταση της δανειοδότησης του ΠΑΟΔΗΛ, με το ποσό των 150.000 ευρώ. Έτσι, ο  “πολύ υγιής οικονομικά” Δήμος Ηλιούπολης, κατά τα λεγόμενα του κ. Βαλασόπουλου, “αναγκάζεται”  να απευθυνθεί σε ιδιώτες.

Ο ΠΑΟΔΗΛ, είχε υπογράψει διετή σύμβαση  στις 19.2.2013 με τα αθλητικά σωματεία της Ηλιούπολης: α) Γ. Σ. Ηλιούπολη β) Α.Ο. Χαραυγιακός γ) Α.Π.Ο. Φωστήρ και δ) Α.Ο. Διάνα, που έληξε στις 19.2.2015. Το πρώτο ερώτημα είναι, γιατί το θέμα ήρθε τόσο εκπρόθεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δε νομίζουμε ότι υπάρχει δικαιολογία. Η απόφαση ήταν προειλημμένη και ο σκοπός ήταν να βρεθούμε – γι άλλη μια φορά – προ τετελεσμένων …

Θυμίζουμε, την προηγούμενη σκανδαλώδη σύμβαση της 19.2.2013, όπου το ετήσιο μίσθωμα έφτανε στο ιλιγγιώδες ποσόν των 4.000 ευρώ, με υποχρέωση των μισθωτών να συντηρήσουν το γήπεδο το οποίο εκμεταλλεύονταν,  ενώ για την όποια  παράταση της διάρκειας,  προϋποτίθεται η έγγραφη συναίνεση του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. και είδαμε τι ακριβώς έγινε. Ας μας πουν ποια ακριβώς συντήρηση έγινε.

Η θέση της Δημοτικής μας Κίνησης αναπτύχθηκε από τον επικεφαλής της, Χρήστο Κοκοτίνη και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και στοιχεία που εισηγήθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. που αφορούσαν πιθανά έσοδα και έξοδα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το Δ’ Αθλητικό Κέντρο, θα μπορούσε να λειτουργήσει από τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. και μάλιστα με κέρδος.

Υπολογίσαμε, ότι τα έσοδα θα μπορούσαν ετησίως να ανέλθουν στις 250.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να υπερκαλύψει τα παρακάτω έξοδα: τη μισθοδοσία πέντε υπαλλήλων, τις Δ.Ε.Κ.Ο. (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) και την συντήρηση. Επίσης και την αλλαγή του χλοοτάπητα, με κόστος το πολύ 150.000 ευρώ για τον οποίο, εάν δεν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας (όπως τα άλλα δύο γήπεδα της πόλης) ή ΕΣΠΑ,  επιτυγχάνεται απόσβεση σε εννέα χρόνια.

Έτσι, λοιπόν μία Δημοτική Υπηρεσία,  με εξασφαλισμένη κερδοφορία παραδόθηκε σε ιδιώτες. Νομίζουμε, ότι καμία δικαιολογία δε μπορεί να κρύψει τη νεοφιλελεύθερη λογική της δημοτικής αρχής, που συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη πρακτική της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών χώρων και δομών, σε βάρος της νεολαίας κυρίως της Πόλης μας, η οποία ασφυκτιά από την έλλειψη ελεύθερων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων .

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.