“Μόνο ο Δήμαρχος και οι χορηγοί θα γνωρίζουν τα έργα της 129 ΠΥ;”




(Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Ρωτήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Μαρτίου αν υπάρχει μελέτη για την ανάπλαση των 13 στρεμμάτων της 129ΠΥ σε «Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής».
Η απάντηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ομολογουμένως μας εξέπληξε. Όπως είπε, υπάρχει μελέτη αλλά δεν την φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο γιατί «αυτόν ψήφισε ο κόσμος δήμαρχο για να κάνει το έργο του».

Αν αρέσει στο δήμαρχο μπορεί να συνεχίσει να συνομιλεί μόνο με τον καθρέφτη του … έχουν και τα παραμύθια το γούστο τους. Όμως η ανάπλαση μιας έκτασης 13 στρεμμάτων σε «Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο» δεν είναι προσωπική του υπόθεση. Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να γνωρίζει ποιες εργασίες ανάπλασης θα στηρίξουν οι χορηγίες τις οποίες καλείται να εγκρίνει, οφείλει επίσης να γνωρίζει ποιοι είναι οι χορηγοί και αν έχουν οφειλές προς το δήμο ή οικονομικής φύσης δοσοληψίες με αυτόν ως προμηθευτές ή εργολάβοι του. Η απάντηση του δημάρχου ότι «σκασίλα» του αν κάποιοι μπορεί να έχουν οφειλές ή να παίρνουν δουλειές του δήμου με απευθείας αναθέσεις είναι επικίνδυνη λογική. Δεν μπαίνουν όλα στο χρηματιστήριο της δημοφιλίας. 

Με έγγραφο το οποίο κατέθεσε η παράταξή μας, ζητούμε να μας κατατεθούν οι μελέτες ανάπλασης της 129 ΠΥ καθώς και της διάνοιξης διόδου προς το ΜΕΤΡΟ:

Προς δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης

κ. Γιάννη Κωνσταντάτο
Κοινοποίηση: Τεχνική Υπηρεσία

 Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18/3/2015 σε σχετική ερώτηση της παράταξής μας, απαντήσατε ότι υπάρχει μελέτη ανάπλασης του πάρκου στην πρώην 129 ΠΥ και ότι κρίνατε πως δεν ήταν αναγκαίο να την θέσετε προς συζήτηση στο ΔΣ για πιθανή βελτίωση ή ακόμη να πάρετε γνώμη από τους κατοίκους της γειτονιάς σε μια ανοιχτή διαβούλευση.

Ζητούμε να μας δώσετε άμεσα αντίγραφο της μελέτης. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση είπατε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ έχει δώσει στο δήμο μελέτη για την διάνοιξη διόδου σύνδεσης της Αγ. Παρασκευής με το μετρό και ανακατασκευής του πεζοδρομίου της Λ.  Βουλιαγμένης από την Βοσπόρου μέχρι το σταθμό.Ζητούμε επίσης να μας δώσετε άμεσα τις μελέτες αυτές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.