Η Χριστίνα τρώει σίδερα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(waterpolonews.gr)

Μετά τις δύο κατακτήσεις του τσάμπιονς καπ η Χριστίνα Τσουκαλά θέλει να τριτώσει τις ευρωπαϊκές της κούπες με τη Βουλιαγμένη. Το φάιναλ φορ του λεν τρόφι αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία.

του Άκη Ιωακείμογλου
Η Βουλιαγμένη ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το φάιναλ φορ του λεν τρόφι τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στην Ιταλία και η Χριστίνα Τσουκαλά κάνει όρεξη για την τρίτη ευρωπαϊκή της κούπα με το σκουφάκι του ΝΟΒ. Η διεθνής αθλήτρια φωτογραφήθηκε για το Sportsfeed και μίλησε για την επικείμενη μάχη στην Ιμπέρια, τους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό αλλά και την Εθνική ομάδα, δηλώνοντας βέβαιη ότι θα βρίσκεται το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Χριστίνα μένουν λίγες μέρες για το φάιναλ φορ του λεν τρόφι. Υπάρχει λαχτάρα στην ομάδα γι’ αυτά τα παιχνίδια;
Ετοιμαζόμαστε να πάμε το κύπελλο. Το μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό το διάστημα στην ομάδα είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση. Συνέχεια λέμε η μία στην άλλη «την Πέμπτη στις 18:00 πετάμε». Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι αυτό. Προσωπικά, το δεξί μου χέρι δεν είναι πάρα πολύ καλά αλλά μασάω σίδερα. Έχω συνηθίσει να παίζω με ενοχλήσεις.
Πρώτη αντίπαλος στο ημιτελικό είναι η Πάντοβα. Γνωρίζετε κάτι γι΄αυτήν;
Η αλήθεια είναι πως όχι πάρα πολλά. Έχουμε μιλήσει, έχει δει και κάποια βίντεο ο προπονητής μας. Θεωρώ ότι από τις δύο ιταλικές ομάδες που είναι στο φάιναλ φορ η Πάντοβα είναι πιο εύκολη, αν και στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε κερδίσει την Ιμπέρια. Στον αθλητισμό βέβαια όλα γίνονται. Εννοείται πάντως ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Έχουμε παίξει πολλές φορές στην Ιταλία, γνωρίζουμε πώς είναι τα δεδομένα και με τη διαιτησία και με τον κόσμο που θα γεμίσει το κολυμβητήριο. Θα είναι βέβαια ωραίο να έχεις κόσμο που σε βλέπει να παίζεις.
Μετά το φάιναλ φορ του λεν τρόφι επόμενος μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός των συνόρων, δύο ισοπαλίες. Τι να περιμένουμε στους τελικούς;
Ο Ολυμπιακός και με την ξένη παίκτρια και με την Αλεξάνδρα (Ασημάκη) είναι ανανεωμένος, είναι πολύ καλός. Θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας λόγω της διαφοράς των γκολ, κάτι που δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε. Θεωρώ ότι η σειρά θα πάει στα πέντε παιχνίδια. Δεν θα είναι εύκολο ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για εμάς. Θα γίνουν πάντως μεγάλες μάχες.
Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τη μία αγωνιστική κερδίσαμε την Ισπανία στο γουόρλντ λιγκ και την επόμενη ήρθε η συντριβή από την Ολλανδία. Πού πραγματικά βρισκόμαστε;
Σίγουρα χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμα. Πάντως εκείνο το αποτέλεσμα στην Ολλανδία δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ομάδας μας. Υπάρχουν πάντως πολλές παράμετροι που μπορεί να δώσουν εξηγήσεις. Εμείς για παράδειγμα κάνουμε προετοιμασία κάθε φορά για δύο μέρες πριν το κάθε παιχνίδι, ενώ οι Ολλανδές πραγματοποιούν μέσα στη χρονιά προετοιμασίες. Όπως είπα στον αθλητισμό όλα γίνονται. Ήταν ένα αποτέλεσμα πολλών κακών συγκυριών εκείνο στην Ολλανδία.
Έχοντας ολοκληρωθεί η ανανέωση της Εθνικής και με τις μικρές να έχουν πλέον μεγαλώσει και ηλικιακά και αγωνιστικά, η επόμενη διετία θα πρέπει να είναι μία διετία διεκδίκησης υψηλών στόχων;
Εννοείται ότι πρέπει όλες να παίζουμε σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό για να μπορέσουμε να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένει λιγότερος από ένας χρόνος για το Προολυμπιακό τουρνουά. Θέλουμε πολλή δουλειά. Θα τα καταφέρουμε όμως. Το λέμε και το πιστεύουμε, ότι θα είμαστε στο Ρίο.

[email protected]
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.