Δήμαρχος Καλαμάτας: Αν θέλουν να πάρουν τα λεφτά, ας τα πάρουν
Αν και εκλεγμένος με τη στήριξη της ΝΔ, ο κ. Παναγιώτης Νίκας είναι ο μόνος δήμαρχος, που εμφανίζεται να συναινεί στη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων του Δήμου του

Μπορεί, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, να εξελέγη δήμαρχος Καλαμάτας, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, ωστόσο ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται να είναι ίσως ο μόνος δήμαρχος, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ανοίξει τα ταμεία του Δήμου του, όπως ζητά η κυβέρνηση, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των φορεών του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Οι δηλώσεις του κ. Νίκα, από τη μία, ότι δεν θα δώσει τα χρήματα και, από την άλλη, ότι η πατρίδα και η σωτηρία της είναι πάνω απ’ όλα, προκάλεσαν σύγχυση για τις προθέσεις του.

Έτσι, το protothema.gr επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να ξκεκαθαρίσει ο ίδιος το τοπίο. και αυτό έκανε… «Αν θέλουν να πάρουν τα λεφτά, ας τα πάρουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Όπως ανέφερε, το μείζον ζήτημα είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το να αποφευχθεί το «ατύχημα» της χρεοκοπίας. «Δεν έχει νόημα να τσακιστεί η χώρα στα βράχια κι εγώ να έχω 15 εκατ. ευρώ. Δεν μου λέει τίποτα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα κι εγώ να έχω δέκα μέρες ακόμα…» υπογράμμισε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις άλλων δημάρχων, τονίζοντας: «Αυτοί που αναδεικνύουν το θέμα ως μείζον, κάτι άλλο κρύβουν από πίσω».

Παράλληλα, υπενθύμισε με νόημα ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που βρίσκονται στα ταμεία των Δήμων, προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.