Ατύχησε το …Πάρκο των Σκύλων στη Βούλα




Οι επιφυλάξεις νίκησαν τον ενθουσιασμό για τη νέα ιδέα ενός πάρκου για σκύλους στη χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας.

 Το προς συζήτηση Πάρκο της οδού Νηρέως, που κατόπιν ειδικών διαμορφώσεων θα μπορούσε να εξυπηρετεί αποκλειστικά σκύλους παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες.

Κατόπιν πρότασης του Μανώλη Βαρδαβά (ΡΙΚΙΠ), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητηθεί η γνώμη της δημοτικής υπηρεσίας Καθαριότητας και σε περίπτωση που οι υπάλληλοι δεχτούν να αναλάβουν την καθημερινή καθαριότητα του χώρου, τότε το Συμβούλιο δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα μετά το καλοκαίρι.

Όπως ενημέρωσε το σώμα εισαγωγικά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Βίκυ Αμπελικάκη Περράκη, η πρόταση έγινε από περιοίκους της οδού Νηρέως, που χρησιμοποιούν το πάρκο κάτω από τη σημερινή βιολογική λαϊκή αγορά. Καθώς πρόσεξαν ότι κατά βάση χρησιμοποιείται το πάνω μέρος του πάρκου από πολλά παιδιά, πρότειναν να διαχωρίσουν τα σκυλιά. Όπως τόνισε η κ. Αμπελικάκη Περράκη, είναι μια σωστή πρόταση στο βαθμό που τηρείται η υποχρέωση καθενός να μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου συντροφιάς του.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της πρότασης που κατατέθηκε από τους κατοίκους.

Πάντως ο σκεπτικισμός ήταν έντονος. Ο Φίλιππος Ζερβός εξέφρασε τους φόβους του ότι το πάρκο σε λίγες ημέρες χρήσης θα μυρίζει έντονα και ότι θα γίνει τόπος συγκέντρωσης εγκαταλελειμμένων κουταβιών. Η Στάμη Πανταζή παρατήρησε ότι μόλις «ένας στους εκατό» ιδιοκτήτες κατοικιδίου μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου του από τους δημόσιους χώρους.

Το λόγο έλαβαν και πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση.

Η υπάλληλος του Δήμου και υπεύθυνη για τα αδέσποτα, Τίνα Κασιδόκωστα, σημείωσε ότι «είναι μια καλή ιδέα, αλλά όπου έχει εφαρμοστεί, απέτυχε», αναφέροντας το κοντινό παράδειγμα της Γλυφάδας. Η κάτοικος Πηγαδακίων, Δανάη Μπογιατζή, τόνισε ότι απαιτούνται υποδομές και εκστρατεία ενημέρωσης για να πετύχει κάτι ανάλογο.

Τις παρατηρήσεις συνόψισε ο Μανώλης Βαρδαβάς ο οποίος και πρότεινε να διερευνηθεί πρώτα από τις υπηρεσίες του Δήμου η δυνατότητά τους να αναλάβουν την καθαριότητα του πάρκου σε καθημερινή βάση. «Αν μπορεί να υποστηριχθεί αυτό, τότε να επανέλθουμε μετά το καλοκαίρι και να το εφαρμόσουμε πιλοτικά», κατέληξε ο τοπικός σύμβουλος.

Να σημειωθεί πάντως, ότι το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας εκφράζει απλώς μια μη δεσμευτική γνώμη. Η πρόταση θα συζητηθεί εκ νέου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου είτε θα γίνει αποδεκτή και το θέμα θα «παγώσει», είτε θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

ΠΗΓΗ: 3vita.gr – Γιώργος Λαουτάρης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.