Aπίστευτο βίντεο – Καρέ καρέ η απόδραση του βαρόνου της κόκας (VIDEO)




Η κυβέρνηση του Μεξικού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον Μεξικανό Βαρώνο ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν να το σκάει από το κελί του σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Στο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης, ο Γκουζμάν φαίνεται να περπατάει νευρικά πάνω-κάτω στο κελί του και μετά από λίγη ώρα να σκύβει πίσω από το διαχωριστικό του ντους, το οποίο έκρυβε την είσοδο του τούνελ 1,5 χιλιομέτρου που είχε σκάψει και να εξαφανίζεται.

Η τελευταία φορά που εθεάθη από τους δεσμοφύλακές του ο αρχηγός του μεγαλύτερου καρτέλ στο Μεξικό, ήταν το βράδυ του Σαββάτου (11/7), στα μπάνια της φυλακής Altiplano.
Είναι ο αρχηγός του καρτέλ Sinaloa, το οποίο διακινεί τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Η σύλληψή του το 2014 είχε θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία για τις μεξικανικές αρχές.

Αξιωματούχος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, ο Μόντε Αλεχάνδρο Ρούμπιδο, εκτίμησε πως η συμπεριφορά του “Ελ Τσάπο” μέχρι την απόδρασή του δεν είχε τίποτε το ασυνήθιστο.

“Είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά για τους κρατούμενους που παραμένουν για πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο”, ανέφερε ο Ρούμπιδο.
Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό της σήραγγας όπου διακρίνεται ένα σύστημα σιδηροτροχιάς πάνω στην οποία βρίσκεται ένα όχημα με ένα μεταλλικό δοχείο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικού.

Οι αρχές συνέλαβαν 22 εργαζομένους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού, ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσο θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τον λαθρέμπορο ναρκωτικών να δραπετεύσει

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.