126 θέσεις εργασίας στο δήμο Αλίμου
ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι (Δημοτική Κίνηση Αλίμου) – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπονται 126 θέσεις στο Δήμο Αλίμου (32.433 σε όλη τη χώρα) και δίνεται μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων. 

Τα τελευταία χρόνια η μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων αποδυνάμωσε σημαντικές υπηρεσίες των Δήμων. Στόχος ξεκάθαρος, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ειδικότερα στον δήμο Αλίμου η καθαριότητα, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, ο Πολιτισμός και Αθλητισμός είναι οι υπηρεσίες που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Η δημοτική κίνησηΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι αγωνίζεται για την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας και για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπονται 126 θέσεις και δίνεται μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ (2/4/15) ξεκίνησε προχθές (Μεγάλη Δευτέρα 6/4/15) η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 12μμ τη Δευτέρα 27/4/15.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα ΙΙ (Προσόντα Πρόσληψης – Προσοντολόγιο) της Δημόσιας Πρόσκλησης 5, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα υποκατάστημα του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης είναι:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
4) Την ηλικία.
5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Όπως αναφέρεται στο Παράρτημα Ι (Αριθμός Διατιθέμενων Θέσεων ανά ειδικότητα) της Δημόσιας Πρόσκλησης, για τον Άλιμο προβλέπονται 126 προσλήψεις, οι παρακάτω:
ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ (ΔΕ) : 15
ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ (ΤΕ) : 4
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (ΥΕ) : 70
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΤΕ) : 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (ΔΕ) : 3
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (ΠΕ) : 2
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (ΤΕ) : 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ (ΠΕ) : 2
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ (ΔΕ) : 2
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΤΕ) : 2
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΔΕ) : 3
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΠΕ) : 2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΤΕ) : 2
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ (ΠΕ) : 1
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΔΕ) : 2
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΠΕ) : 1
ΟΔΗΓΟΣ με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας (ΔΕ) : 1
ΟΔΗΓΟΣ με άδεια οδήγησης Γ+Ε κατηγορίας ή ΟΔΗΓΟΣ με άδεια οδήγησης Δ+Ε κατηγορίας (ΔΕ) : 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΠΕ) : 2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕ) : 3
ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ (ΔΕ) : 2
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΔΕ) : 1
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΤΕ) : 1
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΠΕ) : 1

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.