Βλήμα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στη λεωφόρο Κυθηρίων (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ένα βλήμα 75 χιλιοστών από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κυθηρίων με την οδό Χρυσανθέμων, στον Άλιμο. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, παλιότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, είχαν βρεθεί αρχαία. Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ανασκαφών από την αρχαιολογική υπηρεσία, εντοπίστηκε η οβίδα. Ειδοποιήθηκε ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος και το παλιό βλήμα απομακρύνθηκε.

Την είδηση έγραψε το site news4people.gr:

Στρατιωτικός Σκύλος,ειδικά εκπαιδευμένος στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών, ”άνοιξε το έδαφος” για να εξουδετερώσουν στην συνέχεια τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς βλήμα που βρέθηκε σε θεμέλια!

Το παλιό βλήμα 75 χιλιοστών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε την Παρασκευή σε εργασίες ανέγερσης οικοδομής στον Άλιμο.
Άμεσα ενημερώθηκαν η Αστυνομικές Αρχές, αποκλείστηκε ο χώρος, διεκόπησαν οι εργασίες και ειδοποιήθηκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς
Αρχικά, ερευνήθηκε ο χώρος από τον σκύλο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων πυρομαχικών. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε το βλήμα, αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού της Ομάδας Επιφυλακής EOD/ΤΕΝΞ, καθώς και για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Το εύρημα μεταφέρθηκε στο Πεδίο Βολής Αυλώνας όπου και καταστράφηκε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.