Συνάντηση της ΡΑΚ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για το ΠΕΔΥ Π. Φαλήρου




Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, συνάντησε αντιπροσωπεία της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» Παλαιού Φαλήρου, το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, ενώ από πλευράς ΡΑΚ συμμετείχαν ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μερκουράκης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπίτσικας, η ειδική Γραμματέας της ΕΣΕΠΕ Π. Φαλήρου Μαρία Μαραντίδου.

Στη συνάντηση προσκλήθηκε και ήταν παρούσα επίσης, η προϊσταμένη του τοπικού ιατρείου ΙΚΑ από ιδρύσεως του και μέχρι τη μέρα που μετεξελίχθηκε στο ελλειμματικό ΠΕΔΥ το 2014 και μέλος της ΡΑΚ, Ξανθίππη Νικολαΐδου.

Η αντιπροσωπεία της ΡΑΚ ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον κ. Μπασκόζο για το τι μέλλει γενέσθαι με το τοπικό ΠΕΔΥ, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στα πλάνα της τη συρρίκνωση του αριθμού των τοπικών μονάδων, με το ΠΕΔΥ Π. Φαλήρου να είναι ψηλά στη λίστα με τα λουκέτα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου διαβεβαίωσε τα μέλη της ΡΑΚ πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε σαν σκέψη», ενώ δεσμεύτηκε πως καμία δομή δεν πρόκειται να κλείσει «αν πρώτα δεν ανοίξει μια άλλη αρτιότερη και καλύτερα στελεχωμένη». Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την διάθεση του για επάνδρωση και περαιτέρω ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας ανά περιοχή.

Ο επικεφαλής της ΡΑΚ κ. Μερκουράκης τόνισε στην τοποθέτηση του πως: «θα πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ της χρηστής διαχείρισης δημόσιου χρήματος και της απάλυνσης των πληγών που άφησαν στο κοινωνικό σώμα τα Μνημόνια», θέτοντας ζήτημα εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας των ιατρείων, ταυτόχρονα με την βέλτιστη και “πλουραλιστική” στελέχωση τους.

Από τη μεριά του, ο κ. Μπίτσικας παρουσίασε τα δεδομένα όσον αφορά στην επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα του τοπικού Ιατρείου, η οποία εκτιμά πως «είναι άμεσα συνυφασμένη με τον τρόπο στελέχωσής του». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε τεχνικά και κτιριακά ζητήματα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στις όποιες μελλοντικές αποφάσεις.

Η κα Μαραντίδου σχολίασε την αναγκαιότητα για παραμονή των Ιατρείων στην Περιοχή αφού όπως είπε: «τα πλησιέστερα κρατικά νοσοκομεία είναι στον Πειραιά και στη Βούλα». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής παράταξης της ΡΑΚ τους τελευταίους μήνες «να κρατήσει ζωντανό το ΠΕΔΥ Π. Φαλήρου».

Τέλος, κα Νικολαΐδου (η οποία είναι Παιδίατρος στο παράρτημα του Π. Φαλήρου) παρουσίασε το ιστορικό της ίδρυσης και της αρχικής λειτουργίας του τοπικού ΙΚΑ (αργότερα ΠΕΔΥ), ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα κάθε είδους προβλήματα, αλλά και στις προσπάθειες του προσωπικού να «κρατήσουν όρθια τη μόνη δημόσια δομή Υγείας στην περιοχή».

Παραθέτουμε το ψήφισμα που παραδόθηκε στο Υπουργείο

UntitledUntitled

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.