Κωνσταντέλλος σε επιχειρηματίες:”πέργκολες και διαφημίσεις που είναι παράνομες θα φύγουν”




Συνάντηση και διάλογο με τους επαγγελματίες της πόλης πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 4 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής αγοράς. Όπως ανέφερε, η συντριπτική πλειοψηφία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Δήμου γίνεται γύρο από τις πλατείες της πόλης.

Ενημέρωσε αναλυτικά για τα σχέδια ανάπλασης των περισσοτέρων κεντρικών πλατειών του Δήμου, οι οποίος έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα ο Δήμαρχος προανήγγειλε σειρά δράσεων της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση της αγοράς.

Σε ότι αφορά τη συμβολή των ιδιοκτητών των τοπικών επιχειρήσεων, ο Δήμαρχος τόνισε πως η σημερινή εικόνα της πόλης, με τις παράνομες πέργκολες, τις υπερβάσεις στους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, τις παράνομες διαφημίσεις και σειρά άλλων παραβάσεων, δεν είναι αυτή που αισθητικά αρμόζει σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

Κάλεσε του επαγγελματίες να συμβάλουν στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, και να εφαρμόσουν από μόνοι τους τα νόμιμα χωρίς να χρειάζεται αστυνόμευση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Εξήγησε πως η τήρηση των κανονισμών είναι προς όφελος όλων, αφού η αισθητική αναβάθμιση της πόλης θα ελκύσει περισσότερο κοινό και θα λειτουργήσει υπέρ της τοπικής ανάπτυξης.

Σε σκληρό τόνο ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί αντικοινωνική συμπεριφορά από καμία επιχείρηση, ειδικά σε θέματα ηχορύπανσης, και όσοι την επιδεικνύουν δεν θα έχουν επαγγελματικό μέλλον στο Δήμο. Τόνισε πως δεν πρόκειται η παρούσα Δημοτική Αρχή να ανεχτεί καμία συμπεριφορά επιχείρησης, που δεν θα σέβεται και θα αλλοιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Οι πλειοψηφία των παρόντων καταστηματαρχών χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα αρκετοί τόνισαν πως είναι η πρώτη φορά που κάποια Δημοτική Αρχή τους καλεί σε διάλογο. Δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις, τα παράπονα και τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία απαντήθηκαν άμεσα από τον Δήμαρχο, ή τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Βαμβασάκη.

Τέλος, ο Δήμαρχος θύμισε πως αυτή η διαδικασία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κάλεσε τους επαγγελματίες της πόλης να δημιουργήσουν ενιαίο σύλλογο επαγγελματιών προκειμένου να μπορεί να γίνει μόνιμος θεσμικός συνομιλητές της διοίκησης του Δήμου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.