Ηλεκτροκίνηση και στα οχήματα του δήμου Αλίμου – τι είπε στο econews του ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Κονδύλης (VIDEO)




Τον πρώτο αυτόνομο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα εγκαινίασε χθες ο καθηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος εκπροσωπώντας την ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ.

Τον σταθμό κατασκεύασε Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος έγραψε στη σελίδα του στο facebook:

“Σήμερα το πρωί πήγα στο ΤΕΙ Πειραιά, στα εγκαίνια του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα (γεμίζεις το αυτοκίνητο δωρεάν με ηλιακή ενέργεια). Με το ΤΕΙ συνεργαζόμαστε ήδη και ψάχνουμε τρόπο να εφαρμόσουμε την ηλεκτροκίνηση και στα δημοτικά οχήματα (απορριμματοφόρα κ.λπ.).”

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας με θέμα : «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με Καθαρά Οχήματα : Προοπτικές»,που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά, ο κ. Αλεξόπουλος περιέγραψε σε αδρές γραμμές την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στον τομέα τηςηλεκτροκίνησης.

Συνοπτικά αυτή έχει ως εξής:

* Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί αδήριτη ανάγκη και κύρια προτεραιότητα και πρέπει να έχει οικολογικό περιεχόμενο.

* Ο τομέας των Ήπιων Μορφών Ενέργειας, όπως των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αποτελεί έναν από τουςαναδυόμενους αναπτυξιακούς τομείς, που αφενός είναι φιλικοί στο περιβάλλον και, αφετέρου, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

* Είναι καθοριστικός ο ρόλος των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και των άλλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων, για την εξέλιξη και ενίσχυση των υποδομών όχι μόνο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και της αποθήκευσης της παραγόμενης από τις ΑΠΕ ενέργειας.

* Το ερευνητικό αποτέλεσμα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΕΙ Πειραιά, αλλά και προσπάθειες όπως του Πολυτεχνείου Κρήτης που πρόσφατα βραβεύτηκε για το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε, καταδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες των ελλήνων ερευνητών τους οποίους η κυβέρνηση θα υποστηρίξει.

econews

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ (στο 01:03:24)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.