Γλυφάδα – Αθωώθηκαν τα παιδιά της πλατείας Χαρίτων




Αθώοι κρίθηκαν από το B’ Aυτόφωρο Mονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 12 νεαροί που συνελήφθησαν στο πάρκο Χαρίτων το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου, με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Οι νεαροί συνελήφθησαν κατόπιν καταγγελίας περιοίκου, για την κατασκευή αυτοσχέδιας ράμπας με σκοπό να ασκούνται σ’ αυτήν στο σκέιτ και το ποδήλατο. Τα παιδιά στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι δεν κατέστρεψαν τίποτα, αντίθετα, με υλικά που υπήρχαν ήδη εκεί προσπάθησαν να κατασκευάσουν κάτι που θα αναβάθμιζε το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια πάρκο.

Καθώς μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και δύο Γλυφαδιώτες που γνωρίσαμε μέσα από τα ρεπορτάζ του Glyfada Free Press, ο Δημήτρης Στρατής, αθλητής και κατασκευαστής σανίδων και ο Σάκης Δούμας, αθλητής bmx, παρευρεθήκαμε και καταθέσαμε υπέρ των παιδιών στο δικαστήριο με την πεποίθηση ότι η “πρωτοβουλία ανάπλασης” δεν είναι ό,τι πιο νόμιμο μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά, ωστόσο δεν προέβησαν σε βανδαλισμούς, όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο. Αντιθέτως, τα παιδιά αυτά συντηρούν το πάρκο, μιας και είναι ο μόνος χώρος στη Γλυφάδα που προσφέρεται για το άθλημά τους, που χωρίς αυτά θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, με απόφαση της Περιφέρειας που εκδόθηκε την 11/2/2015, δεν δίνεται περαιτέρω παράταση της προθεσμίας για ολοκλήρωση του έργου στην ανάδοχη εταιρία που ανέλαβε το έργο ανάπλασης του πάρκου, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο πότε θα δοθεί προς χρήση στους Γλυφαδιώτες.

ΠΗΓΗ:glyfada-freepress.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.