Εκπαιδευτικές Ποδηλατογιορτές στον Άγιο Δημήτριο




Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής οι «Ποδηλατογιορτές», μια διοργάνωση της ομάδας ποδηλατιστών του Δήμου Bike Fantasy, της Ποδηλατικής Κοινότητας Αττικής και του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Φέτος όμως αυτός ο θεσμός συνδιάστηκε με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα να εγκαινιάσει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων για παιδιά με απώτερο σκοπό την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, σωστής χρήσης του ποδηλάτου και σωστής συμπεριφοράς κατά την κίνηση στο δρόμο.

Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν έτσι στην ένταξη του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των παιδιών με τον πιο ασφαλή και ξεκούραστο τρόπο.

Ετσι το πρώτο από αυτά τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγίου Δημητρίου,

Η πρόσκληση απευθύνθηκε προς όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης, μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρά τον βροχερό καιρό του Σαββατοκύριακου 21-22 Μαρτίου, συμμετείχαν με καταπληκτικό ενθουσιασμό περισσότεροι από 250 μικροί ποδηλατιστές.

Ετσι οι Ποδηλατογιορτές, εκτός από διασκεδαστικό χαρακτήρα απέκτησαν κυρίως εκπαιδευτικό στόχο, αφού οι μικροί ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικότερα και σημαντικότερα σημεία ποδηλατικής και γενικότερα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους εθελοντές εκπαιδευτές και ποδηλάτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έλαβαν από ένα αναμνηστικό καπελάκι του Δήμου, αλλά και ένα μίνι εγχειρίδιο με τις πιο σημαντικές… Ποδηλατοσυμβουλές. Που μπορείτε να βρείτε εδώ.
http://dad.gr/images/documents/periballon/podhlatosymboyles.pdf

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.