Eκδρομή του συλλόγου Αμπελακίων Αλίμου, στις Δαλματικές Ακτές (23 – 31 Μαΐου)




1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα Ιωαννίνα. Η διαδρομή μας μέσω ΛΑΜΙΑΣ,με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας(προαιρετικό) οδηγεί στα Ιωαννίνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στον Μώλο και την πόλη.Δείπνο.διαν/ση

2Η ΜΕΡΑ : ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΤΙΡΑΝΑ- ΜΠΑΡ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΟΥΤΒΑ(BUDVA)

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα της Κακαβιάς – διέλευση συνόρων Αλβανία. Συνεχίζουμε για Montenegro (Μαυροβούνιο) διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του ΜΠΑΡ.(ΒΑΡ)Μετά για το <Mόντε Κάρλο> των Βαλκανίων, όπως χαραχτηρίζεται όχι άδικα το νησάκι Σβέτι Στέφαν(Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή της ΜΠΟΥΤΒΑ( Budva). Δείπνο, διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ:ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα–τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα, μαγάζια για ψώνια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ.Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας & το πράσινο των δαλματικών ακτών θα μας συνοδεύει μέχρι την είσοδο μας στο Κοτόρ, που ίσως είναι η ομορφότερη αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα από ιστορικής άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.Αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.Καταλήγουμε το βραδάκι στο Ντουμπρόβνικ ή στο Τρεμπινιε. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο, διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ : ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρισκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

5Η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια φανταστική διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα φτάσουμε στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Περιήγηση της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Συνεχίζουμε για το Σιμπενικ ή Μπίογκραντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρυτερη περιοχη. Δείπνο, διαν/ση.

6Η ΜΕΡΑ : ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΖΑΝΤΑΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ,την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αρχαιότητες απο την ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Το απόγευμα καταλήγουμε πίσω στο Ζάνταρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα, μια από τις οποίες είναι και το Ζανταρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην ευρυτερη περιοχη. Δείπνο, διαν/ση.

7Η ΜΕΡΑ : ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ . Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Δείπνο, διαν/ση.

8η ΜΕΡΑ : ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ ή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια.Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχιζουμε για την περιοχη του Κρουσεβατς. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρυτερης περιοχής, δείπνο, διαν/ση.

9Η ΜΕΡΑ : ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ(960χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν 55 θέσεων όπως αναφέρονται.
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείo 3*ή 4* με πρωινό (8 διανυκτερεύσεις)
8 δείπνα ή γεύματα
Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με ελληνόφωνα ξεναγό ( όπου προβλέπεται)
Αρχηγός / Συνοδός γραφείου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι στης μεσαιωνικές πόλης, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων,
Κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβινικ
Προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές
Σημειώσεις: Απαραίτητα διαβατήρια

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: Σταθερό: 211-0122843, 211-0122844 Κινητό: 698-7857703

Διεύθυνση γραφείων Συλλόγου: Αγ.Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ).

Ωρες λειτουργίας: Πρωί από 10:00 μέχρι 12:00 Απόγευμα από 17:00 μέχρι 19:00

Site: www.abelakia-alimou.com – e-mail: [email protected]

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.