Από Τοπικός Σύμβουλος Βάρης …παπάς ο Παναγιώτης Ασκούνης




 

Αφήνει τα δημοτικά του καθήκοντα για να υπηρετήσει την Εκκλησία ο Παναγιώτης Ασκούνης, εκλεγμένος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης και δάσκαλος. 

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος χειροτόνησε σε διάκο τον Παναγιώτη Ασκούνη, «ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο ιερό κλήρο της Μητροπόλεως», όπως έγραψε ο ιερέας Ιωάννης Σουρλίγγας σε σχετικό ρεπορτάζ. Ο Παναγιώτης Ασκούνης  κατάγεται από τό χωριό Μεσορράχη της Κυνουρίας και είναι έγγαμος με σύζυγο εκπαιδευτικό και πατέρας τριών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα ο Παναγιώτης Ασκούνης θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος.

Η επιλογή του βέβαια αυτή σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Βάρης, στο οποίο εξελέγη για δεύτερη θητεία τον Μάιο του 2014.

lanaris vasilis

Τη θέση του σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα θα καταλάβει ο επιλαχών τοπικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη για να ζεις» του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, Βασίλης Λάναρης. Ο Β. Λανάρης είναι γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικοπέδων Εκτός σχεδίου Βάρης και μέλος στο ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Βάρκιζας Λαθούριζας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εργάστηκε για 25 χρόνια στην Ολυμπιακή Αεροπορία, τα 10 πρώτα χρόνια σε επιχειρησιακά τμήματα εδάφους, και τα υπόλοιπα 15 χρόνια ως Ιπτάμενος Φροντιστής και ως Προϊστάμενος Καμπίνας Θαλάμου Επιβατών.

Γιώργος Λαουτάρης – 3vita.gr

Φωτογραφίες από τη χειροτονία του Παναγιώτη Ασκούνη (πηγή: Το blog του Καράτουλα):

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.