Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης




Σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Δημόσια Περιουσία
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την μη χορήγηση βεβαίωσης υψομέτρου στο ΟΤ 667 του Δήμου μας στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, για την ανέγερση ναού των Κοπτών, σε ένα χώρο που βρίσκεται σε περιοχή πυκνοκατοικημένη, περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, ένα χώρο που εκτός από την Εφορία και το Αστυνομικό Τμήμα, επιβαρύνεται με την ανέγερση ναού που θα φέρει στην περιοχή 2.000-2.500 πιστούς.
Σε ένα χώρο με ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης και με τους κατοίκους που βρίσκονται γύρω απ’ αυτόν να ασφυκτιούν λόγω της στενότητάς του. Συγχρόνως, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων αποφασίστηκε η άμεση σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη Δημόσια Περιουσία προκείμενου να διεκδικήσει αποφασιστικά την οριστική παραχώρηση όλων των οικόπεδων του δημοσίου στο Δήμο μας.

Έργα στην πόλη

Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρώτα πέντε έργα της νέας χρονιάς και πιο συγκεκριμένα:

  • Το έργο «Κατασκευή διαφόρων διαμορφώσεων στο Δημοτικό Κοιμητήριο», που αφορά περαιτέρω εργασίες και επισκευές για την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε από το 2011 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης.
  • Το έργο «Κατασκευές ασφαλείας σε Δημόσια Κτίρια», που αφορά εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης
  • Το έργο «Διαμορφώσεις σε αύλειους χώρους σχολείων», που αφορά την επίστρωση με ακρυλικό δάπεδο των προαυλίων του 11ου, 13ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
  • Το έργο «Επισκευή & Συντήρηση ανοικτών αθλητικών χώρων», που αφορά την επίστρωση με ακρυλικό δάπεδο καθώς και εργασίες βελτίωσης του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στην οδό Κύπρου στον Αγ. Κωνσταντίνο, καθώς επίσης και την προμήθεια προστατευτικών στρωμάτων ασφαλείας για τα γήπεδα μπάσκετ στα σχολεία της πόλης μας.
  • Το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο οικόπεδο του ΚΔΑΠ», που αφορά εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του 8ου Γυμνασίου όπου στεγάζονται το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, το Δημοτικό Ωδείο και το ΚΕΠΕΑ-Ορίζοντες.

 

Σ.Π.Α.Υ. (Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού)

Εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι του Δήμου στον ΣΠΑΥ οι οποίοι είναι:

  • Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης
  • Καλούδης Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος
  • Κοκοτίνης Χρήστος, Επικεφαλής Παράταξης Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη


ΠΑΟΔΗΛ

Νέος Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βιδάλης Παναγιώτης και νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Δημοτική Σύμβουλος Σερέτη Χριστίνα.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση διαπαραταταξιακής επιτροπής για την εξέταση θεμάτων αλλαγής ονομασίας οδών, πλατειών κτλ.
Εκδήλωση προς τιμήν του Κων/νου Λύτρα
Συγκροτήθηκε επιτροπή προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηλιούπολης για την ετήσια εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος τ. Προέδρου Δ.Σ. , Κων/νου Λύτρα.

Οικονομικές ενισχύσεις
Ψηφίστηκε η καταβολή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε 25 άπορους αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.

Απινιδωτές
Αποφασίστηκε η προμήθεια αυτόματων απινιδωτών για να τοποθετηθούν σε επτά κομβικά σημεία του Δήμου. Πρόκειται για ιατρικά καρδιολογικά μηχανήματα που παρεμβαίνουν σωτήρια σε περιπτώσεις ανακοπής της καρδιάς και επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία.
Τα σημεία που θα τοποθετηθούν είναι μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, ΚΑΠΗ, Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και γήπεδα του Δήμου Ηλιούπολης.
Ο χειρισμός τους είναι εύκολος και θα τον αναλάβουν κυρίως γυμναστές ή νοσηλευτές την εκπαίδευση των οποίων θα αναλάβει η εταιρία που θα μας προμηθεύσει τους απινιδωτές.

ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ 
Το σύστημα Τηλεϊατρικής θα υποστηρίζεται από 2 φορητούς ΤΗΛΕ-καρδιογράφους με δυνατότητα αποστολής σήματος εξ’ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του εξυπηρετούμενου. Το σήμα θα παραλαμβάνεται από ειδικό καρδιολογικό κέντρο συμβεβλημένο με τον φορέα και αυτομάτως την ίδια στιγμή θα γίνεται η πρώτη διάγνωση και θα δίνονται οδηγίες στον νοσηλευτή. Η υπηρεσία είναι 24ωρης βάσης και για απεριόριστο αριθμό ιατρικών παρεμβάσεων και περιλαμβάνει την εκπαίδευση και την αμοιβή των χειριστών που θα αναλάβουν τον χειρισμό του καρδιολογικού μηχανήματος και θα είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό. Τα ιατρικά μηχανήματα θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του φορέα που θα αναλάβει το πρόγραμμα όπου θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του όλου προγράμματος.

ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑ
Θα αναπτυχθεί σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για νοσηλευτική-ιατρική παρέμβαση με σύστημαΤηλεειδοποίησης (ειδικού τηλεφώνου) σε ένα πληθυσμό 110 ατόμων της τρίτης ηλικίας που χρήζουν ειδικής ανάγκης παρακολούθησης όλο το 24ωρο χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν οι εξυπηρετούμενοι, παρέχοντας το αίσθημα ασφάλειας και ανεξαρτησίας στους εξυπηρετούμενους. Προς τον σκοπό αυτό θα γίνει σύνδεση των ωφελουμένων με σύστημα τηλεειδοποίησης οι οποίοι θα συνδέονται με:

  • συγγενή ή φιλικό πρόσωπο κατά προτίμηση σε κοντινή απόσταση
  • κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα γνωρίζει το ιατρικό των ωφελουμένων και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

Τα μηχανήματα τηλεφροντίδας (ειδικό τηλέφωνο) θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του φορέα που θα αναλάβει το πρόγραμμα όπου θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του όλου ιατρικού-νοσηλευτικού προγράμματος.
Ανά πάσα στιγμή ο ηλικιωμένος πατά μια φορά το κόκκινο κουμπί, το οποίο φοράει στο λαιμό ή στον καρπό του. Η βασική συσκευή, που έχει συνδεθεί με το τηλέφωνο του ηλικιωμένου, ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας σήμα στον αρμόδιο διαχείρισης κλήσεων. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που έχει άμεση πρόσβαση στο ιατρικό του ιστορικό, ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του. Ακόμα και αν ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει, το εκπαιδευμένο προσωπικό στέλνει αμέσως βοήθεια (κάποιο γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, Άμεση Δράση, Πυροσβεστική).

Γραφείο Τύπου  Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.