Ηλιούπολη – τρεις δίκες ενάντια στους Νασταίους




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η αποφασιστική στάση της Δημοτικής Αρχής και ο αδιαπραγμάτευτος αγώνας της καρποφορεί.
Μέσα στην τελευταία τριετία έχουμε συνεχείς και ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης νίκες. Η μία μετά την άλλη αποφάσεις δικαστηρίων και δικαστικών οργάνων αποκαλύπτουν τον ρόλο και τις πρακτικές των κληρονόμων Νάστου, και ανοίγουν τον δρόμο για την οριστική επίλυση αυτού του κρίσιμου για τον Δήμο μας θέματος. Ειδικότερα:

  • Στις 25/1/11 συζητούνται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγές των κληρονόμων Νάστου, οι οποίες για πρώτη φορά αφορούν σε όλες τις διεκδικούμενες εκτάσεις, συνολικής έκτασης 495 στρεμμάτων. Το Δικαστήριο αποφαίνεται με την υπ’ αρ. 5309/13.10.11 απόφασή του υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων. Πρόκειται για απόφαση σταθμό στον μακρόχρονο δικαστικό αγώνα, αφού απορρίπτει το σύνολο των διεκδικήσεων της οικογένειας Νάστου, με συντριπτική αιτιολογία.
  • Παράλληλα εξελίσσεται το ποινικό μέρος της υπόθεσης, κατά το οποίο ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αρ. 39/11 έκθεσή του, κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλαν οι τρεις συνεργαζόμενοι Δήμοι κατά απαλλακτικού βουλεύματος των κληρονόμων Νάστου, και ζητεί την εν νέου κρίση της υπόθεσης από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αρ. 378/12 απόφασή του αποδέχεται το αίτημα του Αντεισαγγελέα, και παραπέμπει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών.
  • Αποτέλεσμα αυτής της εκ νέου παραπομπής είναι το υπ’ αριθμ. 623/1-4-2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με βάση το οποίο οι κληρονόμοι Νάστου παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για 19 βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνουν τρεις δίκες ενάντια στους Νασταίους: στις 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου 2015.
Θεωρούμε αναγκαία την παρουσία των δημοτών σ’ αυτές τις δίκες και καλούμε όλους τους Ηλιουπολίτες στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας.
Προς διευκόλυνση των δημοτών μας ο Δήμος διαθέτει λεωφορείο για την μετακίνησή τους με ώρα αναχώρησης 08:45πμ. από το Δημαρχείο και επιστροφή.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Η Δημόσια γη ανήκει  στους δημότες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.