Η Λίτσα μίλησε: “Ο Βλαστός πίσω από τη μεγάλη έκρηξη στη Γλυφάδα – την παραγγελία είχε δώσει μεγαλέμπορος κόκας”
Μία ακόμα υπόθεση τοποθέτησης βόμβας που απασχολούσε χρόνια τις Αρχές, «φώτισε» με την τελευταία της κατάθεση στους Ανακριτές η περιβόητη ξαδέρφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα, η οποία μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ξάδερφός της ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει γιατί πίστευε, ότι έχει βάλει «χέρι» στα λεφτά του, αποφάσισε και εκείνη να αποκαλύψει στις Αρχές τα πάντα για την πολυετή δράση της πολυπλόκαμης «Greek Mafia» των τριών «νονών».

Τελευταία της αποκάλυψη είναι πως ο Παναγιώτης Βλαστός ήταν εκείνος που ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτηση της ισχυρότατης βόμβας, τον Οκτώβριο του 2011 επί της οδού Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας, έξω από κατάστημα ρούχων γνωστής αλυσίδας, που είχε σαν αποτέλεσμα και την πρόκληση εκτεταμένων φθορών σε άλλα 30 καταστήματα! Η Λίτσα, αποκάλυψε στους Ανακριτές, ότι η ίδια κατασκεύασε τη βόμβα για λογαριασμό του Παναγιώτη Βλαστού.

Στη συνέχεια, οι «άνδρες του Παναγιώτη»-όπως κατέθεσε- ανέλαβαν την τοποθέτησή της, έξω από κατάστημα στη Γλυφάδα. Η Λίτσα πρόσθεσε μάλιστα, ότι την «παραγγελία» για τη βόμβα την έκανε ένας πασίγνωστος έμπορος κοκαΐνης, χαρακτηρισμένος και ως ο «Εσκομπάρ» της Ελλάδας λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του φορτίου 5,4 τόνων κοκαΐνης που είχε εντοπιστεί το 2004 στο πλοίο «Africa Ι».

Η σύζυγος του συγκεκριμένου ήταν μέτοχος στο κατάστημα. Οι λόγοι αυτού του «συμβολαίου» εξετάζονται σύμφωνα με τις Αρχές να έχουν να κάνουν είτε με οικονομικές διαφορές με άλλον μέτοχο της επιχείρησης, που φέρεται να είχε ο εντολέας ή …με μία φήμη που βασάνιζε τον «Βαρόνο» για την προσωπική ζωή της συζύγου του, όσο αυτός βρισκόταν στις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο καιρό μετά, ο ίδιος και σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει καταθέσει η Λίτσα, είχε παραγγείλει από την συμμορία των τριών «νονών», συμβόλαιο θανάτου για τον δικηγόρο του, έναν πασίγνωστο μεγαλοδικηγόρο του Πειραιά, τον οποίο κατηγορούσε ότι του «έφαγε» λεφτά και δεν του τα επέστρεφε, παρότι απέτυχε να τον απαλλάξει για όσα είχε κατηγορηθεί…

Στη συνέχεια αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» δεν εκτελέστηκε ποτέ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «στόχος» κατέβαλε μεγαλύτερο αντίτιμο στους εκτελεστές του από τον εντολέα…

Θοδωρής Παναγιωτίδης – news247.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.