“Γιατί διαφωνούμε με το θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης”
(ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙA)

Προς τον κ. Παναγάκο.
Πρόεδρο του Δ.Σ. Γλυφάδας.
ΚΟΙΝ: 1. κ. Δήμαρχο.
2. Τους κ. επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
3. Τους κ. συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.

Κύριε Πρόεδρε.
Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλούμε να θέσετε υπόψη του σώματος τις θέσεις της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σχετικά με το αποκλειστικό θέμα της σημερινής 4ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία μας καλέσατε με τη με αριθμό 57858/13.02.2015 την «Εκλογή σ«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»»:
1. Υπενθυμίζουμε κατ’ αρχή τη ριζική μας αντίθεση στο Ν. 3852/2010 – τον περίφημο «Καλλικράτη» – που η μνημονιακή τετραετία που μεσολάβησε επιβεβαίωσαν πλήρως τη θέση μας ότι ο νόμος αυτός αποτέλεσε ένα καθοριστικό κτύπημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που επέβαλε ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό έλεγχο και αποστέρησε και διέλυσε καθοριστικές αρμοδιότητές της.
2. Πρόβλεψη του αντιδημοκρατικού «Καλλικράτη» είναι και «ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης». Κατά τη γνώμη μας η πρόβλεψη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του απλού δημότη από τα τεράστια προβλήματα που τελικώς φορτώνονται στις πλάτες του. Οι δημότες της Γλυφάδας έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους και όχι ένα «συμπαραστάτη» θεσμικά αλλά και ουσιαστικά αποδυναμωμένο που στην ουσία θα λειτουργεί εκτονωτικά στα δίκαια αιτήματα τους. Ταυτόχρονα «ο συμπαραστάτης του δημότη» αποτελεί μια επίφαση στήριξης στον πληττόμενο δημότη έναντι πιθανών αυθαιρεσιών της δημοτικής αρχής χωρίς μάλιστα την παραμικρή δυνατότητα επίλυσής τους.
3. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση του «Καλλικράτη» επιδιώκοντας ένα νέο δημοκρατικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση όπου μεταξύ των άλλων θα προβλέπονται:
• Η ουσιαστική προστασία και συμπαράσταση των θιγόμενων δημοτών και επιχειρήσεων.
• Θεσμοί συμμετοχής των δημοτών στη διοίκηση και τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής με, θεσμοθέτηση συνοικιακών συμβουλίων, τοπικών συνελεύσεων και τοπικών δημοψηφισμάτων, ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης μας.
Διαφωνώντας ριζικά για όλους τους παραπάνω λόγους με το θεσμό αυτό, σας κάνουμε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη εν λόγω συνεδρίαση και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή του αντιδημοκρατικού πλαισίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΓΛΥΦΑΔΑ 18/2/2015
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»
ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΗΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.