Τα κοτόπουλα, ο Κωνσταντέλλος και το 3vita.gr




Το βράδυ των εκλογών, το 3vita.gr δέχτηκε μια σειρά καταγγελιών για την ποιότητα του φαγητού που διένειμε ο Δήμος στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.  

 Δεν ήταν μια μεμονωμένη καταγγελία, αλλά πέντε, οι οποίες μάλιστα προέρχονταν από τα δύο σχολικά συγκροτήματα της Βούλας, το πρώτο Δημοτικό και το Δεύτερο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, το φαγητό ήταν τέτοιας ποιότητας, που τους υποχρέωσε να το πετάξουν.

Από κάθε άποψη η πληροφορία αυτή ήταν διασταυρωμένη με δεδομένο ότι ήρθε από πέντε διαφορετικές πηγές, εκτός αν υποθέσει κανείς ότι οι καταγγέλλοντες είχαν συνεννοηθεί πιο πριν μεταξύ τους σε μια συνωμοσία να παραπλανήσουν το 3vita.gr με σκοπό να πληγεί ο Δήμος. Έτσι δημοσιεύσαμε την είδηση.

Στο 3vita.gr θεωρούμε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και ζητήματα από την ποιότητα κάποιων μερίδων από κοτόπουλο που αγοράστηκαν μαζικά από ένα catering. Για το λόγο αυτό απορούμε γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για να εξαπολύσει μια ευθεία προσωπική επίθεση χρησιμοποιώντας ειρωνεία, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη δουλειά μας και το χειρότερο, αφήνοντας υπονοούμενα ότι «τα παίρνουμε» για να γράφουμε.

Ο δήμαρχος είπε στο μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι γράφουμε «εκτελώντας συμβόλαια», κοινώς ότι τα παίρνουμε

Στην αρχή το Γραφείο Τύπου του Δήμου απέστειλε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας ανακοίνωση στην οποία το ρεπορτάζ μας χαρακτηρίζεται «δυσφημιστικά δημοσιεύματα», «παραπλανητικό και κακοπροαίρετο». Ακόμη αναφέρεται ότι σκοπός του δημοσιεύματος ήταν «να διασύρει τη Δημοτική Αρχή». Η ανακοίνωση μιλά ειρωνικά για «δαιμόνιο δημοσιογράφο» ο οποίος μαζί με μια άλλη ιστοσελίδα που αναπαρήγαγε το θέμα (notioanatolika.gr) «παραβίασαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού δημοσίευσαν αυθαίρετα μια πληροφορία, χωρίς να κάνουν καμία απολύτως έρευνα».

(Θα έπρεπε άραγε να φάμε πρώτα τα κοτόπουλα που μύριζαν άσχημα για να δούμε τι θα γίνει;)

Τέλος, η ανακοίνωση αφήνει σοβαρές αιχμές κάνοντας λόγο για «διαδικασία δημιουργίας φθηνών εντυπώσεων που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα τους, τα οποία μάλλον δεν περιορίζονται στην καλή πληροφόρηση του κοινού».

Επιλέξαμε να μην απαντήσουμε ευθέως παρά υπαινικτικά και σκωπτικά, κυρίως με αφορμή την τελευταία φράση της ανακοίνωσης, που υπογράμμιζε ότι «στο Δημαρχείο μας υπάρχουν σήμερα κάποιες μερίδες κοτόπουλο, απ’ αυτές που διανεμήθηκαν χθες στα σχολεία, τις οποίες τις διαθέτουμε προς δοκιμή σε όποιον αμφισβητεί την ποιότητά τους».

Και δεν θα δίναμε συνέχεια, αν η προσωπική επίθεση δεν συνεχιζόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πώς θα αντιδράσει ο δήμαρχος στα πραγματικά ζητήματα, αν για τα κοτόπουλα κάνει έτσι;

Με αφορμή το ρεπορτάζ μας, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών 3Β και δημοτικός σύμβουλος Θάνος Ματόπουλος, έκανε προ ημερήσιας διάταξης ερώτηση στο Δήμαρχο για την ποιότητα του φαγητού, προσθέτοντας τη μαρτυρία ότι κοντινός του άνθρωπος του μετέφερε παρόμοιες εντυπώσεις από το φαγητό και συγκεκριμένα ότι «η όψη του δεν σε έπειθε να το φας».

Αντί όμως και με αυτή την ευκαιρία ο Δήμαρχος να σκύψει πάνω σε κάποιες μαρτυρίες που επισήμαναν μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή κάποιες, ακόμη και μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού, μερίδες φαγητού δεν ήταν όπως έπρεπε, επέλεξε να κάνει νέα επίθεση στο 3vita.gr.

Είπε πολλές φορές ότι γράφουμε «μπαρούφες», «χαζομαρούλες» και το σοβαρότερο, ότι «εκτελούμε συμβόλαια». Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία catering θα έπρεπε να μας πάει στο δικαστήριο.

Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί γράψαμε, όπως οφείλαμε, ότι η εταιρεία που επέλεξε με απευθείας ανάθεση, είχε σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα μια αστοχία σε ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν.

Αν κάποιοι συμπολίτες μας είναι απαιτητικοί στο φαγητό, ο Δήμαρχος είναι αλλεργικός στην κριτική.

Αναρωτιόμαστε, πώς θα αντιδράσει στα πραγματικά ζητήματα, αν για τα κοτόπουλα κάνει έτσι;

Και τον διαβεβαιώνουμε ότι εμείς θα ελέγχουμε ανελλιπώς την τοπική εξουσία, αναδεικνύοντας τα σωστά και αποκαλύπτοντας όσα δεν συνάδουν με το συμφέρον των δημοτών.

Κύριε Δήμαρχε, για να δανειστούμε τα λόγια άλλου, όταν κάνεις ένα λάθος, το να το παραδέχεσαι και να σωπαίνεις, απαιτεί σύνεση, σεμνότητα και γενναιότητα. Γίνεσαι και πιο συμπαθής έτσι.

Γιώργος Λαουτάρης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.