Συνδέεται ξανά η Αργυρούπολη με το κέντρο της Αθήνας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τα συνεχή διαβήματα και η επίμονη προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, προς το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΟΑΣΑ για το θέμα της κατάργησης του τερματισμού στην Αθήνα λεωφορειακών γραμμών του Δήμου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην τελευταία συνάντησή του με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη, συμφωνήθηκε η λειτουργία της γραμμής «165», που θα ξεκινάει από τον Αγ. Τρύφωνα, θα διέρχεται από όλη την Λεωφ. Κύπρου και θα καταλήγει στο κέντρο της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως η νέα δημοτική αρχή «κληρονόμησε» αρχές Σεπτεμβρίου 2014 την απόφαση να καταργηθούν τα λεωφορεία για το κέντρο και από την πρώτη μέρα άρχισε ένα μαραθώνιο συζητήσεων για να μεταπείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητα επαναφοράς της γραμμής. Κάτι που το πέτυχε τελικά!
Έτσι, παράλληλα με την λειτουργία και της 1ης Γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ολοκληρώνεται, στην παρούσα φάση, μια επίμονη και δύσκολη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής, σε 4 μόλις μήνες θητείας της, που έχει για πρωταρχικό της στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και διευκόλυνση μετακίνησης των δημοτών και κατοίκων, εντός και εκτός δήμου με την σύνδεση ξανά του Δήμου με το Κέντρο της Αθήνας .

«Οι δημότες μας το ζήτησαν, εμείς το υλοποιήσαμε. Χωρίς ανέξοδες διαμαρτυρίες, συνθήματα, ντουντούκες και δήθεν μάζεμα υπογραφών για το θεαθήναι. Αντίθετα,, με πρόγραμμα, στόχους, σοβαρή δουλειά, καθώς και συνεχείς, επίμονες και δραστικές παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους φορείς, όταν και όπου πρέπει, εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας.

Φυσικά όλοι διεκδικούμε αυτονόητα καλύτερες συγκοινωνίες και εδώ και 4 μήνες παλεύουμε ως νέα δημοτική αρχή γι αυτό.
Με την Δημοτική Συγκοινωνία που αρχίζει στις 19 Ιανουαρίου και με την γραμμή Αργυρούπολη –Σύνταγμα δίνουμε μια μεγάλη ανάσα στις μετακινήσεις των δημοτών μας αφού στήνουμε ένα δίκτυο μετακινήσεων εντός της πόλης μας εξ αρχής», τόνισε ο Δήμαρχος, κ.Γιάννης Κωνσταντάτος.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.