Συνάντηση για το ζήτημα των Συρίων του Ασυρμάτου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου μεταξύ της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, με τον κ. Άγγελο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, συζητήθηκε το ζήτημα του ασύλου και της διαμονής των Σύριων προσφύγων πολέμου που βρίσκονται στον Ασύρματο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων για την προώθηση των αιτημάτωντων προσφύγων για απόδοση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά και ασθενείς). Επίσης, τέθηκε το σημαντικό πρόβλημα της χρονοβόρας διαδικασίας για την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες και ζητήθηκε η επίσπευσή της.

Τέλος, ζητήθηκε να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία την μέριμνα και ευθύνη για τη διαμονή και τη διαβίωσή τους κατά το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την απόδοση ασύλου καθώς μέχρι σήμερα τη φροντίδα τους, την καθημερινή σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το ρουχισμό κ.λπ. έχουν αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων και συλλογικότητες αλληλέγγυων πολιτών του Δήμου Αγ. Δημητρίου, αλλά και άλλων περιοχών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.