Εκδρομή της Εναλλακτικής Δράσης σε Αρχαία Κόρινθο και Ελπιδοχώρι




Φίλες και φίλοι

η φετινή γιορταστική εκδήλωση  για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, που θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμά μας την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου συνδυάζεται με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε δύο σημαντικούς  χώρους: έναν ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η αρχαία Κόρινθος, και έναν οικολογικού  ενδιαφέροντος, όπως είναι η ορεινή οικοκοινότητα Ελπιδοχώρι.

Θα είναι λοιπόν μεγάλη η χαρά όλων μας, αν σε αυτή τη  γιορταστική εξόρμηση έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί με όσο γίνεται περισσότερους φίλους.

Επειδή θα πρέπει να γνωρίζουμε έγκαιρα τον αριθμό των συμμετεχόντων για να παραγγείλουμε τις βασιλόπιτες και τα φαγητά παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχήμέχρι την Πέμπτη 29/1 στις 12 το μεσημέρι

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Α) Ξενάγηση στην Αρχαία Κόρινθο
Η αρχαία Κόρινθος αξιοποίησε με τον καλλίτερο τρόπο τη γεωγραφική της θέση, που προσδιορίζεται, αφενός από το ότι η πόλη ήταν πολύ κοντά στον ισθμό και αφετέρου το ότι είχε δύο λιμάνια, του Λεχαίου και των Κεχριών, μέσω των οποίων μπορούσε να επικοινωνεί με όλα τα εμπορικά κέντρα και της Ανατολής και της Δύσης. Η πλούσια εμπορική της δραστηριότητα και η οικονομική της άνθηση την κατέταξε στις τρεις μεγαλύτερε πόλεις-κράτη της αρχαιότητας μαζί με την Αθήνα και τη Σπάρτη.
Η ξενάγηση στα μνημεία της Αρχαίας Κορίνθου θα περιλαμβάνει το Ναό Απόλλωνα, ένα δωρικό μνημείο του του 6ου π.Χ αι, τα μνημεία της αρχαίας αγοράς, όπως το στάδιο και η ρωμαϊκή βασιλική, τα καταστήματα, τα Προπύλαια, τις Στοές, με σημαντικότερη αυτή που ήταν πάνω από τα κεντρικά καταστήματα μήκους 160μ, το Αρχαίο Θέατρο κ.α). Μετά από τον αρχαιολογικό χώρο ξενάγηση θα γίνει και στο Μουσείο. Στη διάρκεια της ξενάγησης θα αναλυθεί με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους η διαφορά του Κορινθιακού κιονόκρανου από το Δωρικό και το Ιωνικό
Β) Επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις της οικοκοινότητας “Ελπιδοχώρι” www.elpidochori.gr που βρίσκεται σε μία πανέμορφη βουνοπλαγιά της Αργολίδας. Εδώ και αφού κάνουμε ευχάριστη προαιρετική πεζοπορία 1 ώρας θα ενημερωθούμε για την οικολογική δράση της οικοκοινότητας Κατόπιν θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Εναλλακτικής Δράσης, θα φάμε και θα γλεντήσουμε.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
8,30πμ Αναχώρηση από Βούλα (παραλιακή-Συγγρού-Ομόνοια)
9,00πμ Επιβίβαση στην Ομόνοια.
10,30πμ – 12μεσημέρι Ξενάγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου
12.30-2.00μμ Περιήγηση και ενημέρωση στην οικοκοινότητα Ελπιδοχώρι
2.30-4.30μμ Εορταστική εκδήλωση με κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και φαγητό
5.00μμ Αναχώρηση για Αθήνα.

Για την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη και ξενάγηση είναι δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Μιμίκα Θεοδωρίδου 2108963660 (10πμ-2μμ) – 6982209948
ή στο email : [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.