Από τον Άλιμο στη Νότια Ντακότα (VIDEO)




“Ταξίδι” στη Νότια Ντακότα έκαναν τα παιδιά της Ακαδημίας Μπάσκετ SOUTH και οι γονείς τους, καθώς μέσα από ζωντανή σύνδεση skype μίλησαν με τον Coach, Κρεγκ Σμιθ, Προπονητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα.

Η ζωντανή παρουσίαση του Coach ΣμιΘ εντάχθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του South Basketball Camp 2014 και έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να έρθουν πιο κοντά στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) και γατί όχι… να ονειρευτούν το μεγάλο βήμα στην άλλη όχθη της μπασκετικής υδρογείου.

Το Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ

Το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα της Αμερικής είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο για το πως μπορεί να παντρευτεί ο αθλητισμός με την εκπαίδευση.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 2500 κολέγια από τα οποία έχουν διακριθεί μερικοί απο του μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

Αν το NBA είναι τα “μπράτσα” του Αμερικανικού μπάσκετ, τότε σίγουρα το κολεγιακό πρωτάθλημα (NCAA) είναι η καρδιά!

 Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα

Η ομάδα μπάσκετ το πανεπιστημίου αγωνίζεται στην 1η κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA Div. I), τα χρώματα της είναι το κόκκινο και το άσπρο, η μασκότ της είναι ένα κογιότ και το 10,000 θέσεων γήπεδο της γεμίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι  Το πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα έχει επίσης ομάδες στο Αμερικάνικο ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, τις καταδύσεις, το cross country, το γκολφ και το στίβο.

Ο  Coach Σμιθ

Είναι προπονητής μπάσκετ σε κολέγια τα τελευταία 15 χρόνια

Ξεκίνησε το 1996 σαν βοηθός προπονητή

Η πρώτη του θέση σαν πρώτος προπονητής ήταν στο Mayville της Βόρειας Ντακότα όπου και κάθισε για 3χρόνια, ενώ την τελευταία του χρονιά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής σε όλο το NAIA.

Τα επόμενα 6 χρόνια ήταν βοηθός προπονητή σε πολύ μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Colorado State και η Nebraska.

Το 2014 επιβραβεύτηκε για την μέχρι τώρα πορεία του καθώς επιλέχθηκε ως ο πρώτος προπονητής του Πανεπιστήμιου της Νότιας Ντακότα.

gosouth.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.