Ανείπωτος ο πόνος στην κηδεία του πιλότου Αθανάσιου Ζάγκα – πλήθος κόσμου στην Αγία Βαρβάρα της Αργυρούπολης (VIDEO)
Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 16:45 και ακολούθησε η ταφή.

Πένθιμο το κλίμα στην νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα.  Το φέρετρο του άτυχου σμηναγού ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Η ταφή του Έλληνα πιλότου έγινε υπό βροχή.

Παρόντες ήταν πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου σμηναγού που αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχασαν ξαφνικά και άδικα τον δικό τους άνθρωπο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας
Ο αρχηγός της Αεροπορίας

 

 ΠΗΓΗ:newsit.gr

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς και η σύζυγος του, με την οποία είχαν αποκτήσει πριν από λίγο καιρό το πρώτο τους παιδί και η οποία φέρεται να του είχε ζητήσει να μην πάει σε αυτή την άσκηση, καθώς τον ήθελε κοντά σε εκείνη και το παιδί =τους, αυτή την περίοδο.

Ο θείος του, Νίκος Καραβίδας, μίλησε στην κάμερα του protothema.gr και έκανε λόγο για ένα καταπληκτικό παιδί με «καρδιά αγγέλου» που -όπως λέει βουρκωμένος- χάθηκε τόσο άδικα.

Πολύς είναι, πάντως, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη για να πει στον αδικοχαμένο πιλότο το τελευταίο «αντίο». Άνθρωποι που είτε δεν τον γνώριζαν, αλλά θεώρησαν καθήκον τους να έρθουν και βεβαία συνάδελφοί του, οι οποίοι με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυά  τους.

Στεφάνια είχανστείλει, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πανος Καμμένος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.