Μνήμες του 1992 μας ξυπνά η “ΜΑΚΡΟ”




(Σώστε το κτήμα Γερουλάνου/Τράχωνες! – Χρήστος Αδαμόπουλος)
Νέα αγωγή κατέθεσε η ΜΑΚΡΟ, αυτή την φορά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και ζητά από αυτό να της αναγνωρίσει την κυριότητα του κτήματος Τραχώνων. Δηλ. δεν γνωρίζει εάν σίγουρα της ανήκει το κτήμα.

Στο τέλος της πολυσέλιδης αγωγής (111 σελίδες) ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση που αμφισβητείται η κυριότητά της στο κτήμα τότε Επικουρικά δε πρωτοτύπως να της αποδοθεί δια χρησικτησίας τακτικής και έκτακτης.

Δηλ. τόσα χρόνια κατείχε παρανόμως το κτήμα και τώρα που πέρασε η εικοσαετία επικαλείται την χρησικτησία. Χρησικτησία επικαλούνται ΜΟΝΟ οι ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «καλή τη πίστει» ο πληρεξούσιος δικηγόρος της υπέγραψε τα συμβόλαια γιατί πίστεψε τον Γερουλάνο που τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει δάσος και αρχαία. Όταν αγοράζουμε ένα οικοπεδακι ο δικηγόρος μας ψάχνει τα πάντα και η ΜΑΚΡΟ αρκέστηκε στον λόγο του πωλητή και έδωσε 2,5 δις δρχ.

Χωρίς να περπατήσει έστω μια φορά να δει ποιο είναι το κτήμα. Εάν το έκανε θα έβλεπε τουλάχιστον το δάσος. Για το ρέμα δεν κάνει κουβέντα. Για τον βυζαντινό ναό ισχυρίζεται ότι είναι μετά το 1453 οπότε έχει δικαίωμα να το αγοράζει και να το πουλήσει. Αναγράφει και άλλα πολλά που εν ευθέτω χρόνω θα σας ενημερώνουμε.
Στείλαμε αμέσως ενημερωτικό email στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάταη, στην κ. Δούρου, στην κ. Βαλαβάνη, στον κ. Παναγιωτόπουλο και σε άλλους φορείς. Ανταποκρίθηκαν άμεσα και συναντήθηκαν οι κ. κ. Καπάταης και Κονδύλης και αποφάσισαν ότι από κοινού θα γίνει παρέμβαση στην δίκη που θα γίνει στις 13/1/2015.

Η κ. Βαλαβάνη επικοινώνησε αμέσως μαζί μας, είναι στο Βελιγράδι και γυρίζει την Κυριακή)και μας δήλωσε ότι θα μεσολαβήσει να συγκληθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα έκτακτη συνάντηση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Επιτροπής πολιτών για τον από κοινού αγώνα αντιμετώπισης της νέας πρόκλησης , η οποία (συνάντηση) έχει δρομολογηθεί .

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το κτήμα δεν έπρεπε να πουληθεί. Το κτήμα είναι ο τελευταίος υγιής πνεύμονας της περιοχής. Είναι τόπος αρχαιολογικού και φυσικού κάλλους. Στο χέρι μας είναι να το σώσουμε και να το διεκδικήσουμε. Ο Αγώνας άρχισε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.