Η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας
 

   Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από τη  Κυριακή 16 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2014, τόσο από τη προσφορά αλλά και αγορά των αντικειμένων, όσο και από τη προσέλευση του κόσμου.
 Ο Σκοπός της προσπάθειας  ήταν να ενισχυθεί το Ενοριακό αλλά και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεώς μας, για τις αυξημένες υποχρεώσεις τους προς τον πάσχοντα αδελφό μας, στις Άγιες ημέρες που έρχονται. Όσοι ψώνισαν από την πλούσια σε ποικιλία αντικείμενα της Αγοράς ( στολίδια, κεριά, δώρα, διακοσμητικά, χειροποίητα και παραδοσιακά γλυκά, λευκά είδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, παιχνίδια κ.α.) όλα προσφορά Ενοριτών, λάμβαναν ως απόδειξη  κουπόνια του Εράνου Αγάπης, η επίσημη  διακίνησή του η οποία φέτος ξεκίνησε από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας στις 14 έως 28 Δεκεμβρίου 2014.
 Στα πλαίσια αυτά τη Κυριακή 14/12, τελευταία μέρα της Αγοράς, μετά τη Θ. Λειτουργία,  από τις 10.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. οι κυρίες της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης του Ναού μας, παρέθεσαν τσάι, καφέ, νηστίσιμα βουτήματα και γλυκίσματα, με συμβολική είσοδο 5 ευρώ .
  Ο π. Αντώνιος ως Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης, υποδέχθηκε ευχαριστώντας εκ μικροφώνου, όλους τους συμμετέχοντες στην Εκδήλωση και ανακοίνωσε το λιτό της πρόγραμμα για να γνωρίζουν όλοι τι πρόκειται να ακολουθήσει και ξεκίνησε το σερβίρισμα.
  Εκτός από το ζεστό ρόφημα και τα εδέσματα, όσοι συμμετείχαν στην Εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα καθώς και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, από  την χορωδία Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας, η οποία τίμησε με την παρουσίαση την Εκδήλωση μας.
Μετά το τέλος του προγράμματος της χορωδίας που καταχειροκροτήθηκε ο π. Γεώργιος Κονσολάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, απέδωσε εκ μέρος του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ενοριακής Τράπεζας Αγάπης του Ιερού Ναού, δύο Ιερές Εικόνες με τους προστάτες Αγίους της Ενορίας, ως ένα μικρό αναμνηστικό «αντίδωρο» ευλογίας και ευγνωμοσύνης, μία προς τον Γενικό Γραμματέα της κ. Βασίλειο και η άλλη προς τον Χοράρχη της κ. Ορέστη Τσάγκλα. Ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους τους ενορίτες που προσήλθαν για την παρουσία τους αλλά και τον Πρόεδρο π. Αντώνιο Χρήστου και τους συνεργάτες του στον φιλανθρωπικό τομέα της ενορίας μας για την εθελοντική προσφορά τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη και ζεστή εκδήλωση.
  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς με κουπόνια του εράνου αγάπης, έχοντας ως δώρα τα εξής :  Α) ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Β) ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ, Γ) ΕΝΑ ΣΕΤ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΟΝΥΧΑ ,Δ) ΕΝΑ ΣΕΤ ΚΥΡΟΠΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟ ΑΠΟ ΟΝΥΧΑ και Ε) ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.
 Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία ταινία μικρού Μήκους με τίτλο«Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα-Πανώφ» λαμβάνοντας όλοι ένα ισχυρό μήνυμα τόσο για τον ερχομό του Χριστού, αλλά και την οφειλομένη εκ μέρος μας. έμπρακτη αγάπη, διακονία και τη φροντίδα προς τον πάσχοντα άνθρωπο.

  Κατά την έξοδο του κόσμου, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε το “ξεπούλημα” της αγοράς και ότι περίσσεψε δόθηκε ως ευλογία σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκδήλωση να διαλέξουν ότι θέλουν ! Οπότε και πνευματικά και υλικά όλοι βγήκαν ωφελημένοι!
Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.