“Αλήθειες και ψέματα”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στην διημερίδα Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βούλας-Βάρης – Βουλιαγμένης, που έλαβε χώρα στις 13.12.2014, με θέμα «οι παραλίες στους Δήμους», η εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» αναφέρει τα εξής:

  1. Είναι ψέμα ότι η » ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ», είναι εταιρία εδικού σκοπού, είναι ΔΕΚΟ.
  2. Είναι ψέμα ότι η Εταιρία είναι μικρό ΤΑΙΠΕΔ ή έχει σχέση με αυτό, είναι νπιδ με μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος, έχει άλλη δομή, διαφορετική φιλοσοφία και διακριτό ρόλο-σκοπό από το ΤΑΙΠΕΔ.
  3. Είναι ψέμα ότι η Εταιρία έχει την κυριότητα των αιγιαλών, αντίθετα της παραχωρήθηκε η διαχείριση αυτών ενώ υφίσταται πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο του ν. 2971/2001.
  4. Είναι ψέμα ότι τα έσοδα της Εταιρίας χρησιμοποιούνται για την εξόφληση των δανειστών και την μείωση του χρέους, το αντίθετο, παραμένουν αποκλειστικά στην ελληνική οικονομία.
  5. Είναι ψέμα ότι Εταιρία πουλάει-ξεπουλάει την δημόσια αυτή περιουσία, αντίθετα ένας εκ των σκοπών ίδρυσης της ήταν η απόλυτη προστασία-κατοχύρωση αυτής και η περαιτέρω διαχείριση και αξιοποίησή της, προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
  6. Είναι ψέμα ότι η ανάκληση της απόφασης της διυπουργικής τον Μάιο του 2014, για την παραχώρηση 2 ακινήτων που ανήκουν στην «υπό αξιοποίηση περιοχή», έγινε υπό την αντίδραση των «θιγόμενων» οργανώσεων – πολιτών, που ούτε το γνώριζαν. Αντίθετα αυτό έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της εταιρίας και άμεση ανταπόκριση του αρμοδίου οργάνου.
  7. Είναι ψέμα ότι από την δράση της εταιρίας θα χαθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, αντίθετα ρητά αυτό κατοχυρώνεται.
  8. Είναι ψέμα ότι επιχειρείται τσιμεντοποίηση της περιοχής, αντίθετα υφίσταται ρητή δέσμευση για πλήρη σεβασμό – εφαρμογή των υφιστάμενων πολεοδομικών, περιβαλλοντικών κλπ διατάξεων.
  9. Είναι ψέμα ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν λόγο στο εν λόγω εγχείρημα, αντίθετα αυτοί θα συμμετάσχουν – συνδράμουν στο σχεδιασμό και θα επωφεληθούν των εσόδων που θα προκύψουν.
    Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

“Οι Δήμοι κυρίαρχοι στο Παραλιακό Μέτωπο” – Τι ειπώθηκε στην διημερίδα με τίτλο «Οι Παραλίες στους Δήμους»

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.