Koνδύλης εναντίον Κονδύλη με φόντο τη μαρίνα Αλίμου (VIDEO)




Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη  της νοτιοανατολικής Μεσογείου. O  36χρονος δικηγόρος Ανδρέας Κονδύλης,  είναι ο νέος δήμαρχος Αλίμου και ο Εμμανουήλ Κονδύλης ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Oι ενέργειες του δημάρχου έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα δύο εξώδικα που τους έχει στείλει έχουν “φρενάρει” τους υποψήφιους επενδυτές , αφού ο  διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας  μαζί με τα τουριστικά καταφύγια σκαφών Ύδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου, που είχε καταληκτική ημερομηνία την 31 Οκτωβρίου πήρε παράταση, άγνωστο μέχρι πότε.

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους αντιδρά ο δήμαρχος Αλίμου:

Ο ένας είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της μαρίνας (η κατασκευή του έχει κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 3 εκατομμύρια ευρώ). Το ΤΑΙΠΕΔ και οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν να μεταφερθεί αλλού,  αλλά ο δήμαρχος αντιδρά αφού μία τέτοια κίνηση θα ξεσηκώσει όλους τους κατοίκους.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το περιβάλλον. Τα σχέδια που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα προβλέπουν τη δημιουργία κτιρίων με υψηλή δόμηση (ξενοδοχείο, εμπορικά κέντρα, καφετέριες και εστιατόρια) και αν υλοποιηθούν η εικόνα της πόλης θα αλλάξει.

Η Δημοτική Αρχή έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν είναι αντίθετη με την ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων και ότι η επένδυση θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και όχι στην υποβάθμισή της.

“Θα το πετύχουμε ασκώντας κάθε ένδικο μέσο, ασφαλιστικά μέτρα και αιτήσεις ακύρωσης στα αρμόδια δικαστήρια και βεβαίως παίρνοντας αποφάσεις να μη δώσουμε καμία άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα γίνει μέσα στη μαρίνα” λέει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Aυτή η εξέλιξη, ότι δηλαδή για μία ακόμη φορά ο διαγωνισμός αναβλήθηκε, δικαιώνει πλήρως αυτό που εδώ και πάρα πολύ καιρό λέμε, ότι όλο αυτό που κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει ούτε επιχειρηματική σοβαρότητα ούτε σχεδιαστική, γιατί πλέον έχει πάρα πολλά προβλήματα και τεχνοκρατικά και περιβαλλοντικά και βλάπτει σοβαρά το κοινωνικό και το δημοτικό συμφέρον. Συνεχώς οι διαγωνισμοί αναβάλλονται, κάθε φορά συμμετέχουν όλο και λιγότεροι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να συνειδητοποιήσει αυτό που εδώ και πάρα πολύ καιρό λέμε, ότι καμία επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει η κοινωνική συναίνεση και  η συμφωνία του δήμου μας”

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι επενδυτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις προθέσεις του δημάρχου και μπροστά στον κίνδυνο να τιναχτεί ο διαγωνισμός στον αέρα αποφασίστηκε να παραταθεί.
http://youtu.be/dlb7jNnQM_I

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.