“Βλαστός” Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού – Αργυρούπολης>η επιστολή στον δήμαρχο




 

(Απόφαση Αποχώρησης – Επιστολή στον Δήμαρχο)

Kύριε δήμαρχε,

Kατά τη προχθεσινή συνέλευση μας αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τις εγκαταστάσεις του δήμου στην ως άνω διεύθυνση.
Δεν μπορούμε δυστυχώς να αποδεχθούμε τις εναλλακτικές λύσεις μεταστέγασης που μας προτείνατε όχι μόνο γιατί δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, (βλ. κείμενο μας με τίτλο «3 χρόνια Βλαστός» που σας παραδώσαμε κατά την επίσκεψη μας στις 5.9.14- αρ. πρωτ. 13800/4.9.14)- αλλά κυρίως επειδή, όπως είπατε, δε δεσμεύεστε για τη διάρκεια παραχώρησης, πράγμα που σημαίνει ότι ο «Βλαστός» θα λειτουργεί κάτω από την δαμόκλειο σπάθη μιας νέας έξωσης.

Με την ευκαιρία, μερικές παρατηρήσεις πάνω στο κείμενο που αναρτήσατε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του δήμου:

  • Από την επιχειρηματολογία σας κατά του “Βλαστού” προκύπτει ότι θεωρείτε την κοινωνική οικονομία αντίπαλο της συμβατικής, την οποία παρουσιάζετε σαν θύμα αθέμιτου ανταγωνισμού από την πρώτη. Ωστόσο η κοινωνική οικονομία είναι από χρόνια θεσμικά κατοχυρωμένη και ανθηρή στην Ευρώπη και, πρόσφατα, και στην Ελλάδα (Ν. 4019/2011).
  • Η κοινωνική οικονομία – απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης – στηρίζεται στη βάση της αλληλεγγύης, της πρωτοβουλίας και της ισότιμης συνεργασίας των χειμαζομένων πολιτών σε αντίθεση με την φιλανθρωπία που οδηγεί σε σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας των ευεργετουμένων.

Παρόλα αυτά, δεν είμαστε κατά του κοινωνικού παντοπωλείου (προτείναμε άλλωστε συστέγαση!) και το ξέρετε πολύ καλά, οπότε η εικόνα του υπονομευτή της φιλάνθρωπης προσπάθειας σας που φιλοτεχνήσατε για μας και τον κ.Κορτζίδη είναι τουλάχιστον αυθαίρετη. Οπωσδήποτε μη φορτώνετε στον κ. Κορτζίδη τις δικές μας δραστηριότητες. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη των πράξεων μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτές. Ο κ. Κορτζίδης δεν είναι καν μέλος μας, όπως -αυθαίρετα επίσης – γράψατε.

Μετά από όλα αυτά, σας ζητάμε μια προθεσμία ενός μήνα για να οργανώσουμε την αποχώρηση μας. Εμείς, ούτως ή άλλως θα συνεχίσουμε το έργο μας που περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση του πολίτη στα ζητήματα της σωστής διατροφής αλλά και το “πανηγύρι” που στήνεται σε βάρος της τσέπης και της υγείας των κατοίκων του πλανήτη από τις πολυεθνικές τύπου MONSANTO και όχι μόνο.

Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και να ζωντανεύουμε τις διατροφικές παραδόσεις της πατρίδας μας.

Συνέλευση Βλαστού,
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.