Τίνος είναι, βρε Μάκρο, το ρέμα;




Τίνος είναι, βρε Μάκρο, το ρέμα;<br /><br /><br />
Πριν από λίγο εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μάκρο εναντίον μας για να μας απαγορεύσει την είσοδο από την οδό Αρχαίου Θεάτρου. Στην ιλαροτραγωδία που διαδραματίστηκε η εταιρεία Μάκρο επίσημα δήλωσε ότι δεν ξέρει αν το ρέμα Τραχώνων, το οποίο έχει περιφράξει παράνομα, ανήκει στην ιδιοκτησία της! Παρόλα αυτά μας απαγορεύει τη δίοδο από την όχθη του ρέματος. Δυστυχώς δεν προβλέπεται εξέταση DNA  στο ρέμα για να βρούμε τους αληθινούς ιδιοκτήτες του...<br /><br /><br />
Ευχαριστούμε και πάλι τον Δήμο Αλίμου, την Ένωση Γονέων και τη βουλευτή κ.Νάντια Βαλαβάνη για τη συμπαράστασή τους και σήμερα στο πλευρό μας στο δικαστήριο.

Πριν από λίγο εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μάκρο εναντίον μας για να μας απαγορεύσει την είσοδο από την οδό Αρχαίου Θεάτρου. Στην ιλαροτραγωδία που διαδραματίστηκε η εταιρεία Μάκρο επίσημα δήλωσε ότι δεν ξέρει αν το ρέμα Τραχώνων, το οποίο έχει περιφράξει παράνομα, ανήκει στην ιδιοκτησία της! Παρόλα αυτά μας απαγορεύει τη δίοδο από την όχθη του ρέματος. Δυστυχώς δεν προβλέπεται εξέταση DNA στο ρέμα για να βρούμε τους αληθινούς ιδιοκτήτες του…
Ευχαριστούμε και πάλι τον Δήμο Αλίμου, την Ένωση Γονέων και τη βουλευτή κ.Νάντια Βαλαβάνη για τη συμπαράστασή τους και σήμερα στο πλευρό μας στο δικαστήριο.

Σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στο πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε η εταιρεία «MAKRO Cash & Carry Ελλάδας» για την ανατροπή προγενέστερης δικαστικής απόφασης σχετικά με την είσοδο στο κτήμα Τραχώνων.
Η Επιτροπή Κατοίκων Αλίμου για το κτήμα Τραχώνων εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο κ. Αριστείδη Θωμόπουλο και ο Δήμος Αλίμου από την δικηγόρο κ. Άννα Μαστρωκάλου. Κατέθεσαν για λογαριασμό μας οι μάρτυρες, ο μηχανικός κ. Παναγιώτης Δαμόπουλος και ο Πρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Άθλησης κ. Στέφανος Διαμαντής. Στη δίκη περέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Διοικητικού κ. Αναστασία Σιμητροπούλου, η κ. Ελένη Καραστεφανή εκπροσωπώντας την Βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ο ιερέας του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής π. Διονύσιος και ο κ. Χρήστος Αδαμόπουλος μέλος της Επιτροπής κατοίκων Αλίμου για το κτήμα Τραχώνων.
Στο δικαστήριο και οι δυο πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η κατάθεση του μάρτυρα της ΜΑΚΡΟ, υπεύθυνου ασφαλείας της εταιρείας, ότι «…η εταιρεία ΜΑΚΡΟ δεν είναι σίγουρη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς γύρω από το ρέμα Τραχώνων. Δεν ξέρω εάν το ρέμα είναι χώρος δικός μας…».
Είναι η πρώτη φορά που η ΜΑΚΡΟ δηλώνει δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο κτήμα Τραχώνων. Το ρέμα Τραχώνων (ένα από τα τρία εναπομείναντα ανοικτά ρέματα της Αττικής) ΔΕΝ αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοροπωλησίας και κακώς επιτρέπουν στη ΜΑΚΡΟ να το έχει «φυλακίσει» στο κτήμα. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση οριοθέτηση του ρέματος και η απόδοσή του στους πολίτες.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Τίνος είναι, βρε Μάκρο, το ρέμα;

  • 18/10/2014 at 3:25 μμ
    Permalink

    Αυτο που δεν εχω καταλαβει τοσο καιρο ειναι γιατι απο την στιγμη που ακουγεται οτι η ΜΑΚΡΟ φευγει απο την Ελλαδα δεν εξαγοραζει ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ το κτημα ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, κατι δηλαδη που θα επρεπε να κανει απο την αρχη πριν μπει στην μεση, δηλαδη η ΜΑΚΡΟ.Να γινει το κτημα, χωρος αναψυχης των πολιτων του ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ και οχι μονο.Το κτημα Γερουλανου με τετοια φυσικη ομορφια ειναι ενα απο τα λιγα που εχουν απομεινει στα νοτια προαστια.Και επειδη φανταζομαι οτι ο Δημος μας ειναι ψιλοχρεωκοπημενος (οπως και οι υπολοιποι δηλαδη)ας ζητησει απο το κρατος, απο προγραμματα ΕΣΠΑ, απο οπου χρειαζεται.Για να φυτεψει πευκακια στην ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ειχε ο δημος μας, για αυτο που ειναι απαραιτητο δεν εχουμε,πρωην και νυν δημαρχε????

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.