Κόντρα Κόκκορη – Ταστάνη για τα έργα ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων
 (Δήλωση Κώστα Κόκκορη για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της Πλατείας Χαρίτων)

Με την έναρξη των εργασιών αισθητικής και ποιοτικής αναβάθμισης της πλατείας Χαρίτων και των χώρων γύρω από αυτή, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Ειδικότερα, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας για την βοήθεια στην εκπόνηση της μελέτης του έργου, την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της μελέτης και της σύμβασης. Επίσης τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την ένταξη του έργου και την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του.
Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί πετύχαμε με τις ενέργειες μας και τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων, την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτων, ενός έργου πνοής, όχι μόνο για την πόλη μας, καθώς επί σειρά ετών προσέλκυε κατοίκους, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, από όλο το λεκανοπέδιο. Ο νέος σχεδιασμός της πλατείας αποσκοπεί στη λειτουργική αναβάθμιση της σε χώρο «βιωματικής συνάντησης» όλων των ηλικιών με υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασμού κατασκευής και λειτουργίας.

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Με χθεσινή δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος κ. Κόκκορης επιχαίρει για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων με την παιδική της χαρά, χωρίς να αναφέρει κουβέντα για το τεράστιο κόστος του έργου. Εκφράζει μάλιστα την περηφάνια του γιατί το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών καθώς και του συνοδοιπόρου του στη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού. Μάλιστα συγχαίρει τον κ. Σγουρό που – μετά την ήττα του – έσπευσε σκανδαλωδώς να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση της περιφέρειας υπογράφοντας τη σύμβαση ενός πανάκριβου έργου ύψους 1.700.000 €. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό με το οποίο θα δινόταν η δυνατότητα να αναπλασθούν 2-3 πλατείες και ίσως όλες οι παιδικές χαρές του δήμου μας.

Το ότι το θεωρεί ως έργο πνοής που δήθεν θα γίνει με υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν το τεράστιο κόστος του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης που ο κόσμος πλήττεται βάναυσα και οδηγείται στην ανέχεια, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πετσοκόβει άγρια τις πιστώσεις του δήμου για κοινωνικές παροχές που τόσο έχουν ανάγκη οι δημότες της Γλυφάδας. Είναι ίσως το αποκορύφωμα των πανάκριβων έργων βιτρίνας που χαρακτήρισαν τη θητεία του απελθόντος Δημάρχου.

Εμείς όλα αυτά τα είχαμε καταθέσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εκφράζοντας την έντονη διαφωνία μας και είχαμε καταψηφίσει την εισήγηση του κ. Δημάρχου για το έργο. Είχαμε μάλιστα προτείνει η ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων να γίνει με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό και οι υπόλοιπες πιστώσεις να διατεθούν για έργα άμεσων κοινωνικών αναγκών όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού, κοινωνικού ιατρείου κ.λ.π. που τόση ανάγκη έχει η πόλη μας.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε κ. Κόκκορη, ότι και εσείς και ο κ. Σγουρός τον οποίο συγχαίρετε, αποτύχατε στις πρόσφατες εκλογές. Ανάμεσα στους λόγους που βάρυναν στην καταδικαστική για σας ψήφο των συμπολιτών μας, ήταν και η συνεχής προώθηση έργων βιτρίνας μακριά από τις ανάγκες των πολιτών.

Τονίζουμε με την ευκαιρία και στη νέα δημοτική αρχή πως θα βρει ριζικά αντίθετους στην περίπτωση επανάληψης τη ίδιας λαθεμένης πολιτικής. Η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας, αλλά και το κτύπημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης είναι για μας πρώτιστη προτεραιότητα.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα παλέψει στο δημοτικό συμβούλιο για τη συνετή, ιεραρχημένη και διαφανή διάθεση των χρημάτων των δημοτών, καταγγέλλοντας κάθε προσπάθεια διασπάθισης τους ή προώθησης έργων βιτρίνας.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.