Tο κορυφαίο Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Νοτίων Προαστίων – 1° Flisvos Marina Culture Festival – Books & Music
Ανδρέας Κονδύλης - Διονύσης Χατζηδάκης - David Pugliese - Σταύρος Κατσικάδης - Γιώργος Νίκας
Νίκος Νίκας - Ανδρέας Κονδύλης - David Pugliese - Διονύσης Χατζηδάκης - Θανάσης Πέτρου

 

Με την παρουσία των δημάρχων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, ξεκίνησε το 1° Flisvos Marina Culture Festival – Books & Music, μια νέα προσπάθεια για την προβολή του βιβλίου και της μουσικής αλλά και του Πολιτισμού γενικότερα, με σκοπό την ανάδειξη και τη καθιέρωση του, ως το κορυφαίο Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Νοτίων Προαστίων.

Διονύσης Χατζηδάκης – δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου:

” Το Φάληρο, ο Άλιμος, η Γλυφάδα και η Βάρη-Βούλα – Βουλιαγμένη είναι τα καλύτερα κομμάτια της Ελλάδας και πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να συγχαρώ τον κ.Νίκα και τον Σύνδεσμο Εκδοτών για την προσπάθεια αυτή που ξεκινάμε και που να είστε σίγουροι ότι θα γίνει θεσμός. Την επόμενη φορά θα παρελάσουν από εδώ όλα τα σχολεία.

Κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από τα χαζοκούτια που υποβιβάζουν τον πολιτισμό και και την κουλτούρα, Είναι η εποχή που το βιβλίο χρειάζεται.  Η εικόνα περνάει φεύγει και δεν μένει σου τίποτα, το βιβλίο το ξαναδιαβάζεις, το έχεις κοντά σου”.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου:

“Βρίσκομαι σε μία όμορφη εκδήλωση όπου συμπράττουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών με πρόεδρο το φίλο μου Γιώργο Νίκα και η μαρίνα του Φλοίσβου, υπό την αιγίδα του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Ξεκινάει κάτι πάρα πολύ δημιουργικό και ουσιαστικό που έχει να δώσει πολλά στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός στα Νότια Προάστια”.

Σταύρος Κατσικάδης – Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε.

“Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε αυτή η διοργάνωση να μακροημερεύσει. Στη μαρίνα του Φλοίσβου υπάρχουν πολλοί επισκέπτες και από άλλες χώρες. Ευχαριστώ το Σύνδεσμο Εκδοτών για την ιδέα αυτού του Πολιτιστικού Φεστιβάλ και ευχόμαστε του χρόνου η διοργάνωση να είναι ακόμη καλύτερη”

Το 1° Flisvos Marina Culture Festival – Books & Music, συνδιοργανώνουν η Μαρίνα Φλοίσβου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι εκδοτικοί οίκοι, που συμμετέχουν στο 1° Flisvos Marina Culture Festival παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής, είναι: LIBRERIA ESPANOLA/ OPERA/ PARSEC/ PRINTA-ΡΟΕΣ/ SUSAETA ΕΚΔΟΤΙΚΗ/ 3D PUZZLES/ ΑΓΡΑ/ ΑΙΟΛΟΣ/ ΑΝΕΛΙΞΗ/ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ/ ΑΣΤΑΡΤΗ/ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ι.Δ. ΚΟΛΛΑΡΟΥ & ΣΙΑ Α.Ε./ ΓΡΑΜΜΑΤΑ/ ΔΙΟΝ – ΒΙΒΛΙΑ ΨΑΡΑΣ/ ΔΙΟΠΤΡΑ/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΓΑΡΕΤΑ/ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α.Ε./ ΖΗΤΡΟΣ/ ΙΚΑΡΟΣ/ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ/ ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗ/ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ/ ΚΕΔΡΟΣ/ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ/ ΝΙΚΑΣ/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ/ ΠΑΤΑΚΗ/ ΠΟΛΙΣ/ Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ/ ΣΜΙΛΗ/ ΤΡΑΥΛΟΣ/ ΨΥΧΟΓΙΟΣ/ ΩΚΕΑΝΙΔΑ.

Παρόντες στο 1° Flisvos Marina Culture Festival παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους, θα είναι: η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και η Cartoon Ark.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί έκθεση γελοιογραφίας των Θανάση Πέτρου και David Pugliese με τίτλο «Δύο Χώρες, Δύο Δημιουργοί, Πολλά Πρόσωπα» υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής και πληθώρα εκδηλώσεων όπως, μουσικές βραδιές, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά., το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας περιμένουμε όλους στο 1° Flisvos Marina Culture Festival, σε μια μεγάλη Γιορτή του Πολιτισμού καθημερινά από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια του 1ου Flisvos Marina Culture Festival και της έκθεσης «Δύο Χώρες, Δύο Δημιουργοί, Πολλά Πρόσωπα», θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 μμ.

Γιατί αυτό τον Οκτώβρη η καρδιά του Πολιτισμού ταξιδεύει στη Μαρίνα Φλοίσβου!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β- Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.