Δούρου κατά Λάτση για το Ελληνικό




Με δυο κινήσεις ματ, η Περιφέρεια Αττικής και το ΤΕΕ, βάζουν στον τοίχο κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ εν όψει της συνεδρίασης του ΣΤ’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10 Οκτωβρίου που θα κρίνει τη νομιμότητα της σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development μετά την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η πρώτη κίνηση είναι ότι η Περιφέρεια αποφάσισε να συγκρουστεί μετωπικά κάνοντας παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως διάδικος, με στόχο να υποστηρίξει έναντι του ΤΑΙΠΕΔ την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου το οποίο απέρριψε τη σύμβαση θέτοντας ζήτημα παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού έτσι όπως προσδιορίζονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η δεύτερη κίνηση δια χειρός ΤΕΕ, είναι η κατάθεση τις επόμενες ημέρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην κυβέρνηση αλλά και στους πολίτες, της μελέτης που εκπόνησε για την αξία της γης του πρώην αεροδρομίου, μελέτη που σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμά ότι η αξία είναι πολλαπλάσια των 900 εκατομμυρίων ευρώ της πώλησης και συγκεκριμένα ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!
Οι δυο αυτές κινήσεις χαλάνε και πάλι τη σούπα για το ΤΑΙΠΕΔ που πίστευε ότι η συζήτηση στο ΣΤ ‘ τμήμα θα ήταν μια εύκολη υπόθεση με επιχειρήματα μόνον από τη μια πλευρά.

Περιφέρεια κατά ΤΑΙΠΕΔ

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να παραστεί ως διάδικος στη συζήτηση όχι μόνον για πολιτικούς λόγους αφού είναι γνωστό ότι η νέα διοίκηση υπό τη Ρένα Δούρου έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο ξεπούλημα του Ελληνικού αλλά επικαλούμενη και έννομο συμφέρον αφού η απομάκρυνση από το χώρο του πρώην αεροδρομίου κομβικών υπηρεσιών της συνιστά οικονομική ζημία που υπολογίζεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται, όμως, πολύ σημαντική και για το μέλλον της διεκδίκησης του χώρου για τους πολίτες αφού ακόμα κι αν το ΣΤ’ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αμφισβητήσει ότι υπάρχει έννομο συμφέρον, η Περιφέρεια μπορεί να προσφύγει στην Ολομέλεια, θέτοντας έτσι ακόμα ένα ανάχωμα στην κυβέρνηση που «καίγεται» να υπογράψει τη σύμβαση πριν οι πολιτικές εξελίξεις την προλάβουν.

Σφαλιάρα από το ΤΕΕ

Η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που σύμφωνα με πληροφορίες αποφαίνεται ότι η πραγματική αξία της έκτασης ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αφού με επιστημονικό τρόπο θα αποδεικνύεται ότι το τίμημα της πώλησης του καλύτερου παραθαλάσσιου οικοπέδου της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από 900 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η αξία του είναι πολλαπλάσια.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 10 πμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βάλια Μπαζού – topontiki.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.