Το Κέντρο Πρόληψης και τα μάτια μας…




colaboration

(ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ Δημοτική Κίνηση Αλίμου)

Το πρωί της Παρασκευής 26/9 οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ ειδοποιήθηκαν ότι -με εντολή δημάρχου- πρέπει να μετακομίσουν αμέσως από την Γερουλάνου 19 στις υπηρεσίες Κοινωνικής Αντίληψης του δήμου (Αριστοτέλους & Αυξεντίου).
Κρίνουμε ως απαράδεκτη, αυταρχική και επικίνδυνη την απόφαση του δημάρχου να μετακομίσει το Κέντρο Πρόληψης σε χώρο ακατάλληλο για τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο επισημαίνουν ότι ο χώρος στέγασης και λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθορισμένες από τον ΟΚΑΝΑ. Οι προδιαγραφές αυτές θα ήταν σε γνώση του δημάρχου αν αυτός προηγουμένως είχε φροντίσει να καλέσει σε συνεργασία το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του και το υποστηρικτικό του έργο στις σχολικές μονάδες του δήμου μας. Το αποτέλεσμα αυτής της «ευφυούς» κίνησης είναι να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε μια τόσο ευαίσθητη για την κοινωνία μας Υπηρεσία και με άμεσο κίνδυνο την παρεμπόδιση των δράσεών της, οι οποίες είναι τόσο αναγκαίες σ’ αυτήν την περίοδο κρίσης που διανύουμε.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Κέντρου που υπέστησαν αυτήν την βάναυση συμπεριφορά δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά του ΟΚΑΝΑ και το οίκημα το οποίο ο Δήμος θέλει να οικειοποιηθεί μισθώνεται και αυτό από τον ΟΚΑΝΑ.
Τέλος, πληροφορούμε τους συνδημότες μας ότι τα παραπάνω συντελέστηκαν για να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε παιδικό σταθμό, λίγα όμως μόλις μέτρα από τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου! Να σημειωθεί ότι στην περιοχή (οδός Κοτζιά) λειτουργεί ήδη δημοτικός παιδικός σταθμός.

Δεν μπορεί στην προσπάθεια να λύσεις ένα πρόβλημα (στέγαση παιδιών σε παιδικούς σταθμούς) να προκαλείς και άλλα…

Εμείς, ως ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί, με οποιονδήποτε τρόπο, η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.