Τιμούμε τον πρώτο μεταδικτατορικό δήμαρχο Αλίμου, Παύλο Τζιβανίδη




(anokatostokalamaki.wordpress.com)

Χθες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου συνεδρίασε εκτάκτως, έπειτα από την είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Αλίμου Παύλου Τζιβανίδη.

Η Ελένη Μπελιά εκ μέρους του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ανέφερε:
Η δημοτική κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο του Παύλου Τζιβανίδη και τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του.
Ο θάνατος κάποιων συμπολιτών μας, που είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου μας, κινητοποιεί τη σκέψη και τη μνήμη μας τόσο για το ίδιο το πρόσωπο και τη δράση του όσο και για την ιστορική περίοδο κατά την οποία έδρασε.
Ο Παύλος Τζιβανίδης σε όλη τη ζωή του ήταν ένας κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος άνθρωπος, από τη συμμετοχή του στους αγώνες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως πριν πεθάνει. Αναφέρθηκαν πολλά πριν από εμένα για τη ζωή και τη δράση του.
Είναι πολλά τριάντα και χρόνια πριν… και οι εποχές ήταν πολύ διαφορετικές.
Εμείς, η δική μου γενιά και πολλοί άνθρωποι στο ΑΝΩ-ΚΑΤΩ γνωρίσαμε τον Παύλο Τζιβανίδη μέσα από τα λόγια των δικών μας, οι οποίοι αναγνώριζαν την προσφορά του στη ζωή και την οργάνωση της πόλης μας. Τον θυμόμαστε χαμογελαστό και πρόθυμο πάντα να βοηθήσει…
Ο Παύλος Τζιβανίδης ήταν δήμαρχος μετά τη Χούντα, σε μια περίοδο που οι δημοκρατικοί θεσμοί πάσχιζαν να εδραιωθούν… Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του πιστεύουμε ότι έκανε το καλύτερο για το Άλιμο.
Ήταν ένας καλός άνθρωπος, έτοιμος να προσφέρει…
Ήταν ένας αγωνιστής με έντονη κοινωνική δράση…
Ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που δούλευε χωρίς να διαχωρίζει την πολιτική από την ανθρώπινη διάσταση, κάτι που απουσιάζει από τον τρόπο που ασκείται σήμερα η πολιτική.
Η πόλη μας πρέπει να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Τζιβανίδη με όλα όσα προτείνει ο δήμαρχος στην εισήγησή του, αλλά, κυρίως, συνεχίζοντας να υπηρετεί τις αξίες τις οποίες υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του ο Παύλος.

Η εισήγηση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη αποτέλεσε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή είναι:
1. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Παύλου Τζιβανίδη, του πρώτου εκλεγμένου Δημάρχου Αλίμου και την ευγνωμοσύνη του για τη μακροχρόνια προσφορά του στην πόλη και την κοινωνία του Αλίμου.
2. Συλλυπάται θερμά την οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν κατά την εξόδιο ακολουθία.
4. Η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη.
5. Να ονομαστεί “Πάρκο Δημάρχου Τζιβανίδη” το πευκόφυτο πάρκο επί της Λεωφόρου Ιωνίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο δημιουργήθηκε χάρη στον αείμνηστο Δήμαρχο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.