ΘΛΙΒΕΡΟ! Ο κ. Κορτζίδης εμποδίζει με τους συνεργάτες του την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου μας!




(ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Ανευθυνότητα ή εκδικητικότητα απέναντι στους δημότες μας; Ποιο από τα δύο ισχύει στην συμπεριφορά του πρώην δημάρχου και σε μερίδα συνεργατών του που συμμετέχουν στον εμπορικό σύλλογο Βλαστό ο οποίος με την καταχρηστική του εμπορική δραστηριότητα εμποδίζει τον δήμο να ανοίξει το δημοτικό του Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο εν αντιθέσει με τον εμπορικό Βλαστό θα δίνει δωρεάν τρόφιμα στους απόρους της πόλης μας ;

Για την ιστορία να ενημερώσουμε τους πολίτες πως πριν από 3 χρόνια ο πρώην δήμαρχος, αυθαίρετα και δίχως απόφαση δημοτικού συμβουλίου παραχώρησε από μόνος του στον εμπορικό σύλλογο Βλαστό, του οποίου είναι και μέλος, τον χώρο στην οδό Τριπόλεως 16 όπου για 40 χρόνια λειτουργούσε το τεχνικό εργοτάξιο του π. Δήμου Αργυρούπολης.

Εκεί στον χώρο αυτό, δίχως καμία άδεια οι κύριοι αυτοί εμπορευόντουσαν προϊόντα που πουλάνε πολλά μαγαζιά της πόλης μας με την διαφορά ότι αυτοί δεν πλήρωναν όμως ενοίκιο, ρεύμα και δημοτικά τέλη. Για το ρεύμα δε η χρήση τους για τα 3 χρόνια έχει επιβαρύνει τον δήμο με 6.000 ευρώ ενώ ουδεμία παροχή είχαν μέχρι σήμερα προσφέρει ως αντάλλαγμα στην κοινωνική μας υπηρεσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Όταν ο νέος δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος εξήγγειλε πως στον χώρο αυτό που ανήκει στον δήμο θα εγκαινιάσει το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι συνεργάτες του πρώην δημάρχου στον σύλλογο αλλά και ο ίδιος, αρνήθηκαν να τον επιστρέψουν στον δήμο. Να σημειωθεί πως το σημείο επιλέχτηκε γιατί είναι στην καρδιά του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και εξυπηρετεί όλους τους δημότες και τις υπηρεσίες μας. Με καλή διάθεση ο νέος δήμαρχος τους δήλωσε πως αν και είναι αντίθετος στην εμπορική τους δραστηριότητα που γίνεται σε καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους επιχειρηματίες δεν θα είχε αντίρρηση να τους βρει έναν άλλον χώρο να μεταστεγαστούν κάτι που οι άνθρωποι του Βλαστού αρνήθηκαν με αστείες δικαιολογίες του τύπου «που θα κάνουμε τις διαλέξεις μας για τα τρόφιμα» κ.α. Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση τους έφτασαν στο σημείο μάλιστα να αμφισβητούν την κυριότητα του χώρου από τον δήμο που τον κατέχει 40 χρόνια. Ποιοι, οι ‘αγωνιστές’ και ο πρώην δήμαρχος που διεκδικούν παραλίες και αεροδρόμια από ιδιώτες και το κράτος αλλά συμπεριφέρονται οι ίδιοι ως ιδιώτες σε περιουσία του ελληνικού λαού και του δήμου μας.

Δεν σχολιάζουμε δε τα υβριστικά τηλεφωνικά μηνύματα κατά του νέου δημάρχου που με νόμιμο τρόπο προσπαθεί να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και την περιουσία του δήμου μας προσφέροντας υψηλό κοινωνικό έργο με την σύσταση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η απαράδεκτη στάση του Βλαστού και του πρώην δημάρχου τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών μας.

Δηλαδή κύριοι θέλετε να σας πληρώνουμε το ρεύμα, το ενοίκιο και τα τέλη και ελεύθεροι να κάνετε το εμπόριο σας;

Έτσι σας έμαθαν αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εις βάρος των υπολοίπων εμπόρων της πόλης μας που πληρώνουν τέλη, ρεύμα και ενοίκιο. Ο Δήμος με κάθε νόμιμο μέσο θα διεκδικήσει τον χώρο που παράνομα κατέχετε αφού και εξώδικη όχληση σας αποστείλαμε, και μέτρα νόμιμα θα λάβουμε ενώ δεν θα καλύψουμε το ρεύμα με έγγραφο μας προς την ΔΕΗ για την χρήση του εκ μέρους σας εδώ και τρία χρόνια.

Όσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο θέλαμε να στεγάσουμε εκεί θα το λειτουργήσουμε τελικά προσωρινά  σε χώρο που ο δήμος θα μισθώσει σ άλλο ακίνητο του, το ενοίκιο του οποίου θα διεκδικήσουμε από τον ΒΛΑΣΤΟ νομικά ως ζημία του δήμου μεταξύ άλλων. Κανένας δεν θα εμποδίσει την λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και δεν θα μας καθυστερήσει  πλέον ούτε μία μέρα με τα πολιτικά του παιχνίδια.

Αντιλαμβανόμαστε τέλος την πικρία και του ίδιου του κ.Κορτζίδη και των συνεργατών του  ότι θα κάνουμε κοινωνική πολιτική οργανωμένη και δεν θα αφήσουμε όπως διέδιδαν προεκλογικά τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας να πεινάσουν. Είναι ντροπή για έναν πρώην δήμαρχο να επιτρέπει να καταπατούν τον χώρο συνεργάτες του οι οποίοι μάλιστα αμφισβητούν αυτό που κέρδισαν με αγώνες οι προηγούμενες διοικήσεις. όφειλε πρώτος να πάρει θέση και να επιστρέψει στον δήμο τον χώρο που αυθαίρετα έδωσε. Αφήνουμε δε το πανό που έχουν κρεμάσει στην είσοδο της ιδιοκτησίας του δήμου,  ως απόδειξη αυθαιρεσίας τους ενώ δηλώνουμε πως νόμιμα ο δήμος θα πάρει πίσω τον χώρο που του ανήκει και θα διεκδικήσει την αποζημίωση του για κάθε απώλεια εσόδων που είχε από την εμπορική τους δράση μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.