Υπεράνω των νόμων η ΜΑΚΡΟ – αγνόησε τη δικαστική απόφαση και απαγόρευσε την είσοδο στο βυζαντινό εκκλησάκι!




Mία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί όσους πήγαν στο κτήμα Τραχώνων για να μπουν στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου και να τελέσουν την ακολουθία του αγιασμού. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου.  που επιτρέπει την είσοδο στο εκκλησάκι δύο φορές το μήνα, η ΜΑΚΡΟ είχε κλειδαμπαρωμένη την πόρτα του κτήματος με λουκέτο!

Αναμένονται αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των πολιτών του Αλίμου που κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη με τη ΜΑΚΡΟ στα δικαστήρια, όσο και από την πλευρά της νέας Δημοτικής Αρχής. Δείτε τι έγραψε ο Παύλος Παπαδημητρόπουλος που προσπάθησε το πρωί να μπει στο εκκλησάκι:

(Pavlos Papadimitropoulos – Εισοδια Θεοτοκου Αλιμου)

Σήμερα Πέμπτη 4/9/14 και ώρα 0800 αποδείχθηκε πως η ΜΑΚΡΟ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Ελληνική Δικαιοσύνη!! Πεισματικά και κατα παράβαση δικαστικής απόφασης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ανοίξει το λουκέτο της πύλης. Πίσω όμως εχει η αχλάδα την ουρά !!

Ακολουθεί το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης με την πολυεθνική ΜΑΚΡΟ

Νενικήκαμεν!!!

Ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει από τις 29/1 και δικαιωθήκαμε. Σπάει για πάντα ο παράνομος αποκλεισμός που επέβαλαν στο εκκλησάκι μας! Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε πότε θα ανοίξει για να λειτουργήσουμε. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσοι αγωνιστήκατε μαζί μας. Ένας θρίαμβος όλου του Αλίμου.

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής πολιτών για το κτήμα Τραχώνων:
Το δικαστήριο, μετά από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Επιτροπή κατοίκων Αλίμου για το κτήμα Τραχώνων με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλίμου, υποχρεώνει την Γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να ακούσει και να υπακούσει στο ηθικό μας δικαίωμα να επισκεπτόμαστε τα πολιτιστικά μας μνημεία και να ασκούμε τις θρησκευτικές μας ανάγκες.
Το δικαστήριο υποχρεώνει την γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να επιτρέπει δυο φορές το μήνα να επισκεπτόμαστε τον ιστορικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (13ου αι.μ.Χ.) , είτε για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς είτε για τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.
Το δίκαιο επικράτησε. Ο παραλογισμός και ο αυταρχισμός για μια ακόμα φορά ηττήθηκαν.
Τα πολιτιστικά μνημεία ΔΕΝ αγοράζονται ΔΕΝ πωλούνται ΔΕΝ φυλακίζονται, αλλά πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμα.
Η Συντονιστική ομάδα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην τελεσφόρηση του αγώνα μας, τις βουλευτές Ν. Βαλαβάνη και Μ. Κανελλοπούλου, τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου κ. Α. Κονδύλη, Ν. Τσαμπαρλή, Ε. Μπελιά, τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων αλλά και όλους τους απλούς πολίτες που συνεχώς μας συμπαραστέκονται.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον νομικό μας σύμβουλο κ. Αρ. Θωμόπουλο, τον Δήμαρχο κ. Θ. Ορφανό, τον κ. Δ. Δόγκα και τον πατέρα Κωνσταντίνο Θάνο που κατέθεσαν στην δίκη.

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Kίνησης Αλίμου ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ”

ΔΕΚΤΗ έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) την αίτηση πολιτών του Αλίμου κατά της εταιρίας “ΜΑΚΡΟ” με την οποία ζητείτο η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ναού και ιστορικού μνημείου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Την πρόσβαση αυτή απαγορεύει παντελώς η εταιρία “ΜΑΚΡΟ”, ιδιοκτήτρια της έκτασης, που περιβάλει το μνημείο της μικρής ιστορικής εκκλησίας.

Το “διατακτικό” της απόφασης αυτής (7341/2014) αναφέρει:
«ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την καθής (σημ. “ΜΑΚΡΟ”) να επιτρέπει την είσοδο στην ιδιοκτησία της στο Κτήμα Τράχωνες από την οδό Αρχαίου Θεάτρου αρ. 7, την πρόσβαση μέσω της εκεί υπάρχουσας διόδου στο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την αποχώρηση από εκεί: 
1) Την παραμονή της εορτής του στις 20 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 έως ώρα 17.00 και ανήμερα της εορτής του στις 21 Νοεμβρίου από ώρα 06.30 έως ώρα 17.00 απεριορίστου αριθμού προσώπων και ιερέως.
2) Δύο φορές το μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα, από ώρα 08.00 έως ώρα 11.00, μέχρι 150 προσώπων και ιερέως επίσης, καθώς και να διατηρεί ανοικτή την είσοδο του ναού τις ίδιες ως άνω ημέρες και ώρες
ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος της καθής χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης …»

Η απόφαση αυτή, αποτελεί μια πρώτη και πολύ σημαντική ΝΙΚΗ των πολιτών του Αλίμου, που αγωνίζονται για το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας αλλά και της πρόσβασης και απόλαυσης ενός σημαντικού μνημείου πολιτισμού της πόλης μας καθώς πρόκειται για το μοναδικά ακέραια σωζόμενο βυζαντινό μνημείο, στα νότια προάστια.

Άλιμος, 8 Ιουλίου 2014

anokatostokalamaki.wordpress.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.